Beşiktaş'ta Samet Aybaba sürprizi

Beşiktaş başkan adaylarından Hasan Arat, seçilmesi halinde "Futbol Direktörü" görevine getirmek istediği siyah-beyazlı kulübün eski teknik direktörlerinden Samet Aybaba ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Son Güncelleme:

Beşiktaş'ta 3 Aralık Pazar günü yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde şu ana dek adaylığını açıklayan tek isim olan Hasan Arat, sürpriz bir isimle görüşme gerçekleştirdi.

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Beşiktaş Başkan adaylarından Hasan Arat, Samet Aybaba ile bir araya geldi. Hasan Arat seçimi kazanırsa, Samet Aybaba’ya ‘Futbol Direktörlüğü’ görevini teklif edecek. İkili arasındaki ilk görüşme olumlu geçti.

Beşiktaş'ın mali sıkıntılarla boğuştuğu 'FEDA' sezonunda takımın başına getirilen teknik direktör Samet Aybaba, Süper Lig'in 34 haftalık periyodunu 58 puanla 3. sırada tamamlamıştı.

Hasan Arat, 25 Mart 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, "Yapılacak ilk seçimde Beşiktaş başkanlığına talibim" ifadelerini kullanmıştı.

Süper Lig'in 11. haftasında bu akşam Antalyaspor'a konuk olacak Beşiktaş, 19 puanla 5. sırada yer alıyor.

HASAN ARAT'IN BEŞİKTAŞ GEÇMİŞİ

1959 yılında Adana'da doğan Hasan Arat, 1977-1981 yılları arasında Beşiktaş basketbol takımında forma giydi. 

Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın son döneminde (1998-2000 yılları arasında) kulüpte ikinci başkanlık yapan Hasan Arat için Süleyman Seba, "Bir oyum var, onu da Hasan'a vermek beni mutlu eder. İki sene beraber çalıştık, her haliyle, gerek kendi mesleki durumu itibarıyla, gerek prezantasyonu itibarıyla, lisan bilir, çok ılımlı, Beşiktaş çizgisinde bir insan olarak Hasan'ı çok seviyorum" ifadelerini kullanmış, Hasan Arat'ı bir anlamda veliahtı olarak sunmuştu.

Hasan Arat, uzun zamandır Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde (TMOK) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber