Beşiktaşlı futbolcu Messi'nin peşinden geliyor! Kosovalı ses getirdi

Uluslararası Futbol Gözlemevi'nin Avrupa'nın 5 büyük ligi haricinde dünya çapındaki 60 ligde yaptığı incelemeye göre günümüz dünya futbolunun en çok gol şansı yaratan futbolcuları açıklandı.

Son Güncelleme:

Dünya çapında 1 numarada Lionel Messi yer aldı. Arjantinli yıldız, CIES'in indeksine göre 98.2 puanla zirvede yer aldı. 37 yaşındaki oyuncu Inter Miami formasını giyiyor.

Listede 2. sırayı Santander oyuncusu Inigo Vicente alırken, 3. sırada da Los Angeles Galaxy'den Riqui Puig yer aldı. Listede ilk beşi Al-Sadd'dan Akram Afif ve Partizan'dan Bebars Natcho tamamladı.

Al-Ittihad oyuncusu Moussa Diaby'nin 6. olduğu listede ilk 10'da Beşiktaş'tan da bir futbolcu yer aldı. Milot Rashica ise 90.3 puanla yedinci oldu. Kosovalı futbolcunun gol şansı yaratmadaki istatistikleri gerçekten dikkat çekti. Rashica bu sezon tüm kulvarlarda 1 gol 5 asistle oynuyor. 

İlk 10'u Kashia Reysol'den Matheus Savio, PSV'den Joey Veerman ve Cincinnati'den Luciano Acosta tamamladı.

BEŞ BÜYÜK LİGDE NEVES LİDER

Avrupa'nın 5 büyük liginde ise zirvede 99.4 puanla PSG'den Joao Neves yer aldı. Onu Cole Palmer ve Romano Schmid takip etti. Bu listede Kenan Yıldız 81. 1 puanla 26. sırada kendine yer buldu.

Sonraki Haber