Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu

Beşiktaş, Burak Yılmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay'ın getirildiğini açıkladı.

Son Güncelleme:

Burak Yılmaz'la yollarını ayırdığını açıklayan Beşiktaş, teknik direktör arayışlarına başlamıştı.

Siyah-beyazlılar, 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine kadar olan dönem için teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay'ın getirildiğini açıkladı.

'Yuvana Hoş Geldin Rıza Çalımbay' başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Rıza Çalımbay getirilmiştir. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle: “Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Rıza Çalımbay ile 10.11.2023 (bugün) tarihi itibarıyla anlaşmaya varılmıştır.” Yeni Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, yarın (11 Kasım) saat 12.00’de BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyecektir. Rıza Çalımbay’a görevinde üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

BEŞİKTAŞ'TAKİ İKİNCİ RIZA ÇALIMBAY DÖNEMİ

Rıza Çalımbay, daha önce 28 Ocak 2005 - 31 Ekim 2005 arasındaki dönemde Beşiktaş'ta teknik direktör olarak görev almıştı.

Siyah-beyazlı takımın başında 31 karşılaşmada görev alan deneyimli çalıştırıcı maç başına 2 puan ortalaması tutturmuştu.

60 yaşındaki teknik direktör, kariyeri boyunca Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Ankaraspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor ve Konyaspor gibi takımlarda görev aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber