Beşiktaş-Göztepe'yi evinde 3-0 yenerek sezonun ilk 3 puanını aldı

Vodafone Park'ta Göztepe'yi konuk eden Beşiktaş, başından sonuna kadar üstün götürdüğü mücadeleyi devre arasını saymazsak 12 dakikada bulduğu 3 golle kazandı. Yeni transfer N'Koudou 61'de oyuna girdi. 20'lik Güven Beşiktaş'ın ilk golünü attı

Son Güncelleme:

İlk haftayı kayıpla kapatan Beşiktaş, kendi sahasında karşılaştığı Göztepe'yi net bir skorla devirerek bu sezonun ilk puanıyla tanıştı. Beşiktaş'ta gol perdesini açan isim ilk yarının uzatma dakikalarında 20 yaşındaki oyuncusu Güven Yalçın oldu. Yalçın, daha 6'ncı dakikada çok uzak mesafeden vurduğu, fakat üst direğe vurup dışarı çıkan şutun ardından 45+2'de Beşiktaş'ı soyunma odasına avantajla gönderen golü attıBüyük bölümünde Beşiktaş hakimiyetinin ve siyah-beyazlıların tehlikeli ataklarının yaşandığı ikinci yarıda ise Caner'in orta-şut karışımı golü ve Ljajic'in 5 dakika arayla attığı goller maçı erken bitirdi. Göztepe'de Poko ve Beşiktaş'ta Ruiz sarı kart gördü. Karşılaşmanın 61'inci dakikasında yeni transfer N'Koudou, Boyd'un yerine oyuna girerek ilk kez Vodafone Arena'da resmi maça çıkarken, 67'nci dakikada Medel yerini Necip'e, 84'üncü dakikada ise Oğuzhan yerini Muhayer'e bıraktı. Göztepe'de ise Borges'in yerine Alpaslan, Yasin'in yerine Castro, Eren'in yerine ise Halil oyuna dahil oldu.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen 

BEŞİKTAŞ: Karius - Gökhan, Vida, Ruiz, Caner, Medel (Dk. 67 Necip), Oğuzhan (Dk. 84 Muhayer), Boyd (Dk. 61 N'Koudou), Ljajic, Lens, Güven 

GÖZTEPE: Beto - Gassama, Titi, Sanneh, Leo, Borges (Dk. 75 Alpaslan), Poko, Serdar, Yasin (Dk. 61 Castro), Deniz, Eren (Dk. 46 Halil) 

GOLLER: Dk. 45+2 Güven, Dk. 54 Caner, Dk. 59 Ljajic (Beşiktaş) 

SARI KARTLAR: Poko (Göztepe) - Ruiz (Beşiktaş) 

Süper Lig'in 2'nci haftasının açılış karşılaşmasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 45+2'nci dakikada Güven Yalçın, 54'üncü dakikada Caner Erkin ve 59'uncu dakikada Adem Ljajic kaydetti.

6'ncı dakikada Ljajic'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Güven'in uzak mesafeden yaptığı sert vuruşta direğe çarpan top oyun dışına çıktı.

42'nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Oğuzhan'ın uzak mesafeden çektiği şutta meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Daha sonra kaleci Beto topun sahibi oldu.

45+2'nci dakikada Beşiktaş öne geçti. Paslaşarak kullanılan kornerin ardından Lens pasını Caner'e aktardı. Sol çizgiden ceza sahasına giren Caner'in içeri çevirdiği topta, Güven bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

54'üncü dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Caner'in ortasında Vida topa hamle yapsa da dokunamadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.

59'uncu dakikada Lens'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ljajic rakibini geçtikten sonra ceza sahasına girdi. Ljajic'in ceza sahasına girdikten yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, Beto'nun müdahalesine rağmen ağlara gitti: 3-0.

65'inci dakikada sağ kanatta topla buluşan Ruiz'in ortasında ceza sahasındaki Medel kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

79'uncu dakikada Necip'in pasıyla savunma arkasına sarkan Lens, kaleci Beto'nun önde olduğu görünce bekletmeden vurdu. Portekizli file bekçisi son anda topu yumruklamayı başardı.

90+2'nci dakikada Poko'nun pasında Beşiktaş savunmasına çarpan topta Alpaslan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta Karius'un müdahale ettiği top direkten oyun alanına döndü.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş, Göztepe'yi 3-0 mağlup etti.

N'KOUDOU FORMAYI GİYDİ

Beşiktaş'ın geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı Kevin N'Koudou siyah-beyazlı taraftarların karşısında çıktı. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, 61'inci dakikada Tyler Boyd'un yerine oyuna dahil oldu. Fransız futbolcu görev aldığı 29 dakikada gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. 

ABDULLAH AVCI: ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, siyah-beyazlı takımın Göztepe'yi 3-0 yendiği karşılaşmada zaman zaman istediklerini yapamamalarına rağmen, kazanmayı bildiklerini söyledi.

Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından beri belli bir oyunu dizayn etmeye çalıştığını belirterek "Oyunun memnun olduğum ve olmadığım tarafları var. Üzerine çalışacağız. Hem oyun hem fizik açısından zamana ihtiyacımız var. Seyircinin desteğiyle gelecek hafta da kazanıp, milli arada fiziksel durumumuzu geliştirmeye çalışacağız." dedi. 

Sezon başında fazla hazırlık maçı planladıklarına dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yeni oyun sistemi için daha fazla hazırlık maçı oynamak istedik. Sakatlıkların fazla olması bu maç sayısını azalttı. Göztepe karşısında üç kilometre fazla koşsak da fiziksel olarak diğer takımların gerisindeyiz. Stadımız geçen sezon çok güzeldi ama zemin bize uygun değil. İlk yarıdaki top kayıpları, biraz zemin, biraz da yanlış kontroller oyunumuz geriye itti. Yüzde 67 ile topa sahip olduk. En çok buluşan oyuncu iki bekimiz. Doğru pas sayısını artırmamız lazım. İkinci yarıda seyircinin bizi itmesi ve Ljajic'in etkili performansı oyunu erken elimize almamızı sağladı." 

Farklı şeyler uygulamaya çalıştıklarına ve oyuncuların buna uymaya çalıştığına dikkati çeken Avcı, "Bunda ısrarcı olup, oyunumuzu geliştirmeye çalışacağız. Beşiktaş her zaman dominant oynar. Topa sahip olup, ikinci ve üçüncü bölgede kaybettiği yerde yaptığı baskı önemlidir. Uluslararası maçlar bu şekilde oluyor. Oğuzhan Özyakup uzun süre sonra oynadı. Bizim için hem topa sahip olmada ve koşularda önemli oyuncu." değerlendirmesinde bulundu. 

Taraftarlara da desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcı, "Coşkuları, baskıları ve bizi itmeleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. 12. oyuncu gibi hareket ettiler." ifadelerini kullandı. 

Göztepe karşısında yedek soyundurduğu Quaresma'ya değinen Avcı, bu oyuncunun takımdan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki soruya, "Uzun süreli konuşulan durum. Geçen haftaki performans ve bu haftaki oyun planıyla ilgili tasarrufa gittim. Sezon başından itibaren çalışıyor. Antrenman performansı iyi, maç performansıyla ilgili değerlendirme yaptım." yanıtını verdi. 

Yardımcısı Orhan Ak'ın ayrılmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Avcı, "Orhan Ak, 2014'te teknik adamlığa başladığımda oyuncumdu. Kafası antrenörlükteydi. 8-9 maç sonra, 'Futbolu bırak.' dedim. Antrenörlükte çok önemli katkılar sağladı. Görevinden ayrılmasıyla ilgili verdiği kararA saygılıyım. İyi teknik adam olacak. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. 

Maç öncesi eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut için yapılan protestoyu hatırlatan Avcı, "Anneye, kadına sağlıklı bir ortamın sağlandığı coğrafya olsun. Kabul edilebilir durum değil. Maçlar kazanılır, kaybedilir. Ülke olarak sağlıklı coğrafya nasıl sağlanır ona bakmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Güven Yalçın, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Güven, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iyi bir takım olduklarını belirterek, "Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Bu sezon ilk galibiyetimizi aldık. Gelecek hafta yapacağımız mücadeleden de galip ayrılarak milli takım arasına iyi girmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Mücadelede ilk gole imza atan 20 yaşındaki forvet, gün geçtikçe daha iyi bir takım olacaklarını vurgulayarak, "İyi bir sistemimiz var. Daha fazla maç oynadıkça performansımızın artacağını düşünüyorum." diye konuştu. 

Milli futbolcu, siyah-beyazlı kulübün forvet mevkisine transfer yapacağı iddialarının üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığına ilişkin bir soruya, "Hiç baskı oluşturmuyor. Ben işime bakıyorum. Forvet transferi olursa sevinirim. Rekabeti severim. Hocam bana güveniyor. Ben de sahaya her şeyimi yansıtmak istiyorum." cevabını verdi.

Sonraki Haber