Basketbol efsanesi Drazen Petrovic korkunç bir kazada hayatını kaybedeli 30 yıl oldu: Arabada 1 Türk de vardı

Bundan tam 30 yıl önce bugün Denkendorf'da kız arkadaşının kullandığı otomobilde uyuyan efsane basketbolcu Drazen Petrovic, otomobilin bir kamyona çarpması sonucu korkunç bir biçimde kaybetmişti. Kaza yapan arabada bir de Türk vardı... Peki şimdi onlara ne oldu? İşte inanılmaz olaylar silsilesi...

Son Güncelleme:

7 Haziran 1993'te yani tam 30 yılın önce Denkendorf'ta meydana gelen dramatik bir kazada basketbol efsanesi Drazen Petrovic hayatını kaybetmişti.

1964 Sibenik doğumlu olan ve basketbolun 'Mozart'ı olarak bilinen Petrovic, kaza olduğunda 28 yaşındaydı. 'Sibenik Şeytanı' unvanı da olan Hırvat guard, 1982'de Sibenik'i Koraç Kupası finaline çıkararak adını duyurmuştu. Sonra Cibona'da şampiyonluk gördü. 1988 yılında 4 milyon dolarlık bir sözleşmeyle Real Madrid'e transfer olmadan önce 2 Avrupa Kupası, 1 Ulusal Şampiyonluk ve 1 Kupa Galipleri Kupası kazandı.

1989'da NBA'e uçmadan önce Real Madrid ile 1 Kral Kupası ve 1 Kupa Galipleri Kupası kazandı.

NBA Portland formasını giydi. Uzun bir dönem yedek bekleyip hep sonradan oyuna girdi. 1990 NBA finallerinde Detroit Pistons'a karşı forma giydi. Ocak 1991'de Nets'e transfer oldu, ilk 5'e girdi. Maç başı 20 sayı üretti. Bir sonraki sezon bu sayıyı 22.3'e çıkarttı.

Yugoslayva Milli Takımı'yla olimpiyatlarda bir gümüş ve bir bronz kazandı. Ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda altın ve bronz madalya kazandı. Hırvatistan formasıyla ise 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya aldı.

DRAZEN PETROVIC'İN TRAJİK ÖLÜMÜ

7 Haziran 1993 günü, Hırvat milli takımıyla Polonya'ya karşı maç yaptıktan sonra kız arkadaşı tarafından Frankfurt Havalimanı'ndan alındı. Araçta yine basketbolcu olan Hilal Edebal adlı  arkadaşı da vardı. Hep beraber Münih'teki evlerine doğru yola çıktılar.  Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Denkendorf yakınlarındayken sürücü koltuğundaki kız arkadaşı Klara Szalantzy'nin kullandığı Golf saatte 160 kilometre hızla gidiyordu. O sırada başka bir araca çarpmamak için karşı şeride geçen kamyonla çarpıştı. Drazen yolcu koltuğunda uyuyordu ve anında öldü. Geriye ise efsanesi kaldı.

DİREKSİYONDAKİ KLARA'YA NE OLDU?

Petrovic'in kız arkadaşı Macar basketbolcu Klara Szalantzy'nin kim olduğu pek gündeme gelmemişti.

Klara aslında Drazen'in bir hayranıydı. 1970 doğumlu olan genç kadın bir arkadaşının yardımıyla Petrovic'in menajerine ulaşmış ve bir şekilde tanışmışlar ve ilk görüşte aşık olmuşlardı. Kazadan sonra Klara ne Drazen'le ne de kazayla ilgili hiç konuşmadı.

Birkaç kez Petrovic'in mezarını ziyaret etmek için Zagreb'e geldi. Sonrasındaysa ise 2001 yılında ünlü Alman futbolcu Oliver Bierhoff ile evlendi. Ancak Klara'nın hayatındaki trajediler bitmek bilmiyordu. Hamileliğinin 8. ayında karnındaki bebeğini kaybetti. Ardından da kardeşi Ladislav öldü.

Drazen Petrovic'in annesi Biserka, Klara'dan hep nefret etti. Onun için 'bir canavardı' diye bahsederdi.

KAZADA ARABADA OLAN 3. KİŞİ BİR TÜRK'TÜ

Peki arabadaki üçüncü kişiye ne oldu. Araçtaki üçüncü kişi olan Hilal Edebal Almanya doğumlu bir Türk basketbolcuydu. 15 Mayıs 1970 doğumlu olan Hilal bu kazada hafızasını kaybetti. Klara'yla bir daha hiç görüşmedi. Hilal Edebal 1990-1991 sezonunda Galatasaray'ın formasını giydi. Kazadan sonra basketbol hayatı sona ererken, ABD'deki okulunu da bırakmak zorunda kaldı. Klara için "Hayatımı mahvetti" ifadesini kullandı. Hilal Edebal şimdilerde İstanbul'da turizmci olarak çalışıyor. 

 

 
 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber