Artistik patinaj dünyası yasta! Ünlü patenci Oleg Protopopov hayatını kaybetti

Rusya artistik patinaj federasyonu, ülkesine çok sayıda madalya kazandıran ünlü patenci Oleg Protopopov'un ölümünü duyurdu.

Son Güncelleme:

Artistik patinaj dünyası yasta. 4 Kasım Cumartesi günü Rusya Artistik Patinaj Federasyonu , ülkenin en madalyalı patencilerinden biri olan Oleg Protopopov'un öldüğünü duyurdu.

Protopopov 91 yaşında uykusunda huzur içinde öldü. Oleg Protopopov, 1957'de evlendiği patenci Ludmila Belousova ile başta Olimpiyat oyunlarında olmak üzere çok sayıda madalya kazandıktan sonra disiplinde bir efsane haline gelmişti.

Artistik patencinin geçmişi oldukça etkileyici. Eşiyle birlikte Olimpiyat Oyunlarında iki kez Altın madalya kazandı. İlk madalya 1964'te Avusturya'nın Innsbruck kentinde, ikincisi ise 1968'de Fransa'nın Grenoble kentinde elde edildi.

Oleg Protopopov ve Ludmila Belousova, 1960'lı yıllar boyunca buzda öne çıktılar ve o dönemde Sovyetler Birliği'nde uluslararası başarıya ulaşan ilk patenciler olarak tarihe geçti. Çift, 1965'ten 1968'e kadar dört kez Avrupa ve Dünya Şampiyonasını kazandı. Daha sonra gümüş ve bronz madalya da kazandılar. Çiftin resmi bir yarışmadaki son ortak performansı 1972'deydi, Sovyet şampiyonasında bronz madalya kazandılar ve sonrasında sporu bıraktılar.

Oleg Protopopov ve Lyudmila Belousova, artistik patinaj yarışmalarını bıraktıktan sonra birkaç yıl Leningrad Sovyet Buz Balesi'nde (şu anda St. Petersburg Sovyet Buz Balesi) çalıştı. Çift, sonunda eğlence ve profesyonel performanslar için artistik patinaj yapmaya devam edecekleri İsviçre'ye taşınmaya karar verdi. Oleg Protopopov, 2017 yılında "uzun süren bir hastalıktan" ölen eşi Ludmila'yı kaybetti.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber