Arda Turan'la ilgili flaş gelişme! Sözleşmesi feshedildi!

Başakşehir Futbol Kulübü, Arda Turan ile olan kiralık sözleşmesinin futbolcuyla karşılıklı olarak anlaşarak feshedildiğini duyurdu

Son Güncelleme:

Başakşehir ve Arda Turan karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmeyi feshetti.

Başakşehir tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Futbolcumuz Arda Turan, dün başkanımız Sayın Göksel Gümüşdağ ile görüşerek kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına kendisinden izin istedi. Gümüşdağ, Arda Turan’ın bu talebini uygun görüp olumlu yanıt verirken tecrübeli futbolcunun sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi.

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olan, 100 kez A Milli Takımımızda forma giyen Arda Turan’a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.

Arda Turan, bu sezon Başakşehir ile Süper Lig'de 9 maçta 179 dakika, Avrupa Ligi'nde 2 maçta 74 dakika, Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 1 maçta 44 dakika sahada kalırken, takımına herhangi bir skor katkısı sağlayamadı.

Geçtiğimiz sezon ise Süper Lig'de Başakşehir ile 14 maçta toplam 705 dakika forma giyen Arda, bu maçlarda 3 gol 1 asist, Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta toplam 88 dakika hiç skor katkısı olmadan mücadele etmişti.

ARDA TURAN: KARİYERİMDE YENİ BİR SAYFA

Gelişmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Arda Turan ise, "Dün başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelip kendisine kariyerimde yeni bir sayfa açmak istediğimi belirttim. Son derece yapıcı bir şekilde gerçekleşen görüşme sonrasında anlaşarak yollarımızı ayırdık.

Başakşehir Futbol Kulübü'nde geçirdiğim süre boyunca benden ilgilerini esirgemeyen profesyonellere ve kulüp personeline gönülden teşekkür ederim.

Futbolcu kardeşlerime, arkadaşlarıma, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyorum. Yaşadığımız tüm güzellikler, mutluluklar, anılarımın en özel yerinde olacak. Hayatım boyunca hep çok çalıştım, hep çok mücadele ettim. Yine öyle olacak. Yine en mutlu olduğum şeyi yapmaya; futbol oynamaya devam edeceğim" dedi. 

ARDA TURAN GALATASARAY'A MI DÖNÜYOR?

Galatasaray altyapısından yetişen Arda'nın tekrar Florya'ya döneceği yönündeki söylentiler bir süredir konuşuluyordu. Fatih Terim ile Milli Takım döneminde prim krizi nedeniyle oluşan buzların eridiği söylentileri de Galatasaray'ın Başakşehir ile oynadığı mücadelede ikilinin birbirine sarılmasıyla bir anlamda doğrulanmış, Fatih Terim'e "Arda Turan Galatasaray'a döner mi" yönündeki sorulara tecrübeli teknik adam pozitif yanıtlar vermişti. Fakat geçtiğimiz günlerde Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, aynı yöndeki soruya "Galatasaray geçmişe değil geleceğe yatırım yapacak. Hocamız da bizimle aynı görüşte" diyerek bir anlamda Arda'ya Florya kapılarını kapatmış, Fatih Terim'e başkanın yorumu sorulduğunda ise Terim, "Ben olsam bu şekilde ifade etmezdim" diyerek Arda Turan kararı konusunda yönetimle aynı görüşte olmayabileceği sinyalini vermişti, 

Sonraki Haber