This browser does not support the video element.

Arda Turan'a Berkay davasında taciz iddiasından beraat, saldırı ve silahtan hapis!

Futbolcu Arda Turan'a Berkay Şahin davasında kasten yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Arda Turan, olayların başlangıcında ortaya atılan "taciz" suçlamalarından ise beraat etti

Son Güncelleme:

Futbolcu Arda Turan'ın bir gece kulübünde şarkıcı Berkay Şahin'in eşiyle yaşadığı iddia edilen diyalogların ardından tepki gösteren Berkay Şahin'e saldırıda bulunması, sonrasında ise hastanede tedavi gören Berkay Şahin'in yanına elinde silahla yaklaşması üzerine açılan davada karar verildi. Berkay Şahin'in şikayetiyle başlayan davanın sonucunda mahkeme, Arda Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.
Turan, Berkay Şahin'in eşine tacizde bulunduğu yönünde suçlamadan ise beraat etti.

ARDA TURAN'DAN İLK AÇIKLAMA: BU OLAYIN MANŞETİ TACİZ SUÇLAMASINDAN BERAAT ETTİĞİMDİR
Kararın ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Arda Turan, "Tüm kamuoyunun malumu olan ve yargılaması devam eden dava bugün neticelendi. Öncelikle; yaşanan olaylarda üstüme atılan çirkin "sözlü taciz" iftirasını temizlemek niyetiyle o anda yaptığım anlık hatalardan dolayı; ailemden, kulübümden, dostlarımdan ve en önemlisi beni bugüne kadar örnek almış bütün genç kardeşlerimden tekrar özür dilerim. Bunu en samimi duygularımla söylüyorum. Bununla birlikte, bu aşamada bazı açıklamalar yapmanın da zorunluluğunu duyuyorum.
Bilinmesini isterim ki; insanoğlunun karşılaşacağı en zor durumlardan birinin, bir iftira karşısında, hem de böylesi ağır ve çirkin bir iftira karşısında haklılığını savunmaya çalışmak olduğunu tecrübe ettim. Adınıza ve ailenize iftira atarak çamur bulaştırmaktan başka bir şey düşünmeyenler karşısında gerçeği haykırmanın bazen yeterli ve ikna edici olamayabileceğini yaşayarak gördüm.İlk gün ne söylediysem, bugün de aynısını söylemekle birlikte, bugün Türk adaleti de ilk gün söylediğimi, yaptığı yargılama ve verdiği hükümle bir kez daha tescil etmiş oldu. Ben konuşulması bile beni rahatsız eden bu yargılama konusu "sözlü taciz" suçunu işlemedim. İşlemem de mümkün değildir! Bugün itibariyle tüm kamuoyunu; bu iddiaların ortaya atıldığı günlerde söylenenleri, yapılan sözde haberleri ve mahkemeye dahi saygı duymayarak kendilerine uzatılan her mikrofonda devam eden yargılamaya yönelik beyanları verenleri hatırlamaya; bu olayı adeta kendilerini öne çıkarıcı bir reklam malzemesi olarak kullananların kim olduğunu düşünmeye davet ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi. O dönemde bana bu iftirayı atanlara çanak tutanları, buna içten içe sevinenleri ve hatta dostundan şüphe edenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. 
Kendi vicdanlarında kendilerine karşı dileyecekleri özür, umarım ki bundan sonraki yaşamları için onurlu bir başlangıcın ilk adımı olur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen söylemek isterim ki; ben yine de insanlara, güzele ve iyiye olan inancımı hiç kaybetmedim. Bu olaylardan kendi adıma da dersler çıkardığım muhakkaktır. Bundan hareketle; çok çalışıp, mesleğimi en iyi şekilde yapıp her zaman yanımda olan ailemi, sevgili eşimi, kulübümü ve dostlarımı gururlandırmak en büyük amacım olacaktır. Son olarak söylemek istediğim şey; bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından BERAAT ettiğimdir. Başımı; kendi huzurundan başka bir yerde eğdirmeyen Allah'a şükürler olsun" dedi.



BERKAY'IN AVUKATLARI: BİZİM VİCDANİ ZARARIMIZ GİDERİLMEDİ

Berkay Şahin'in avukatı Ayşegül Mermer müvekkili hakkında hakaret suçundan ceza verilmemesini, Arda Turan'ın hastanedeki eylemi nedeniyle alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini, ayrıca müvekkilinde kemik kırığına sebep olduğu ve iş kaybına neden olduğu için alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini talep etti. Şahin'in diğer avukatı Umut Köroğlu da Arda Turan'a cinsel taciz suçundan değil, cinsel saldırı suçundan ceza verilmesini ve hastanedeki eyleminin de gözdağı amacı güttüğünü ifade ederek silahlı tehdit suçundan ceza verilmesini talep etti. Avukat Köroğlu, "Bizim vicdani zararımız giderilmedi, müvekkilimiz sadece özür dilemesini istedi. Arda Turan için karar verirken eylemi tek düşünmeyin, vicdanı rahatlatıcı bir karar verin" dedi.

ARDA TURAN'IN AVUKATI: CİNSEL TACİZ GERÇEKLEŞMEMİŞTİR

Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede ise "Bu olayda cinsel taciz gerçekleşmemiştir, şikayetçi Özlem Şahin'in soyut beyanı dışında somut ve mahkumiyetine yeterli tek bir delil yok. Hastaneye silahla gitmemesi gerekirdi. Ama tehdit edecek olsa silahı müştekiye vermek ister mi? Tehdit eden kişi niye silahı versin? Silah ateş almıştır, ateş etmemiştir. Tesadüfen ateş alan bir silah vardır. Kasten güvenliğin tehlike sokulması suçu oluşmamıştır. Bu silah ruhsatsız, kendisinin değil dedesinin, 6136 sayılı kanun yönünden takdiri mahkemeye bırakıyoruz. Müvekkilimin sabıkası yoktur, hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. Müvekkilinin cinsel taciz suçundan beraatini isteyen avukat Dede, müvekkilinin olayın her aşamasında özür dilediğini de söyledi. Bunun üzerine Berkay Şahin ise "Biz niye bilmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

BERKAY: CEZA BENİM İÇİN YETERLİ DEĞİL

Duruşma sonrasında Berkay Şahin avukatlarıyla birlikte adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Berkay Şahin, "Hükmün geri açıklanmasının kararı verildi. Üç suçtan ortalama üç yıla yakın ceza aldı. Bizim itiraz edeceğimiz şeyler olacak, kasten yaralama ve cinsel tacizle ilgili istediğimiz cezayı alamadık. Bununla alakalı bir üst mahkemeye başvuracağız" dedi. Şahin, "Şu an aldığı cezalar, üç yıl kadar bir ceza. 5 yıl boyunca birine 'lan' dese bile hem o üç yılı hem de oradan aldığı cezayı yatacaktır. Ama bu bile bana yeterli değildir. Ben bir üst mahkemeye avukatlarımla birlikte başvuracağım. Bir de sürekli özür diledik diyorlar, kendisi son derece alkollüyken, hastaneye gelip bana ' Kardeşim ben böyle bir şey yapar mıyım ya? Öyle bir ihtimal var mı? Yengenin arkası dönüktü, tanımadım ' dedi. Ben de özür dile o zaman dedim. Eğer tanımadıysa bir özür dile. Özür dilendi deniyor, özür dileyen hiç kimse yok. Benim on dört tane sözleşmeli konserim iptal oldu, bir tane reklam filmim iptal oldu, birçok kaybım var ama hiçbir şey talep etmedim. Sadece özür dileyecek yaptığı terbiyesizlikten dolayı. Bu kadar basit. Kırılan burnumla alakalı da ' Bizi erkek erkeğe bir odaya kapatsınlar biz seninle sorunumuzu çözeriz' dedim. Olay bu. Benim için bu ceza yeterli değil" diye konuştu. Berkay'ın avukatları da karara itiraz edeceklerini söylediler.


KARAR ARASINDA BERKAY VE ARDA TURAN'IN AVUKATI YAN YANA GELDİ

Mahkeme daha sonra karar için ara verdi. Ara sırasında Berkay Şahin ve Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede yan yana geldiler. Avukat Şeref Dede'nin duruşmada "Berkay'dan özür diledik" dediğini hatırlatan Berkay, "Benden ne zaman özür dilediler?" diye sordu. Avukat Şeref Dede ise "Medyanın önünde bu konuyu konuşmayalım sonra herkes başka türlü manalar yüklüyor" dedi. Berkay, "Ama dilenmedi bilginiz olsun. Dilenseydi zaten biz bu davadan vazgeçeceğimizi söylemiştik. Bir özür... Yani küçücük bir özür" şeklinde sitemde bulundu.

ARDA TURAN-BERKAY ŞAHİN DAVASI NASIL BAŞLADI?
İddiaya göre ünlü futbolcu, aralarında Burak Yılmaz’ın olduğu erkek arkadaşlarıyla Emirgan’daki bir yere eğlenmeye gitti. İlerleyen saatlerde mekâna şarkıcı Berkay ve eşi Özlem Şahin de geldi. Yan yana localarda eğlenen grup bir süre sonra tartışmaya başladı. Davaya konu olan iddialara göre Berkay bir ara dışarı çıktığında ünlü futbolcunun, Özlem Şahin’in yanına giderek “Ne kadar güzelsin, evli olmasam seni kaçırmazdım” dediği öne sürüldü.

Bu sözleri duyan Berkay, Turan’a “Karımı eve bırakıp döneceğim. Erkek erkeğe konuşacağız” diye karşılık verdi. Bu uyarı üzerine gerilen Turan da Berkay’a kafa attı. Kanlar içinde kalan şarkıcı, eşi ve arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından Arda Turan’ın da Berkay’ın bulunduğu hastaneye giderek şarkıcıdan “Eşin olduğunu bilmiyordum” diyerek özür dilediği öne sürüldü.
Kavga sonrası Arda Turan, belindeki tabancayla Berkay'ın tedavi gördüğü hastaneye gitmişti.

SİLAHLA HASTANEYE GİTTİ
Futbolcu Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin'in bardaki kavgası ve ardından hastanede yaşananların görüntüleri ortaya çıkmıştı.
Saatler 06:24'ü gösterdiğinde Arda hastaneye geliyor. Yanında kardeşi Okan Turan var. Kapıdan girişi sırasında Arda'nın belindeki kabarıklık dikkat çekiyor. Arda'nın bir eliyle silah olduğu sanılan kabarıklığı tuttuğu da görülüyor. Diğer eliyle de perdelemeye çalışıyor. İkili seri adımlarla içeri giriyor.
Tam iki dakika sonra kameranın saati 06:26'yı gösterirken, Berkay Şahin ve Arda Turan hastanenin check-up servisinde kadraja giriyor.
İkili bir koltuğa oturuyor sohbet etmeye başlıyor. Arda verdiği ifadeye göre, özür diliyor. Berkay'ın eşiyle ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. O sırada hastane personeli de içecek servisi yaptı.

Tam 18 dakika sonra, saatler 06:44'ü gösterirken Berkay ve Arda arasındaki tartışma hararetleniyor. Arda ifadesinde belirttiği gibi yanında getirdiği silahı, namlusuna mermi sürerek sehpanın üstüne atıyor. "Bana inanmıyorsan bu silahla istediğini yapabilirsin" diyor.
Şarkıcı Berkay, o silahı sehpadan aldıktan sonra "Daha fazla rezilliğe gerek yok" diyerek yanlarındaki koltuğun üstüne atıyor. Silah defalarca koltukta yer değiştiriyor. Saatler 06:47'yi gösterirken, şarkıcı Berkay ifadesine göre Arda'ya hatalı olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini söylüyor. Bunun üstüne Arda sinirleniyor. Silahı bir kez daha alıyor. Ve yere tek el ateş ediyor. İkili o sırada yalnız. Kameranın da kör noktasındalar. Yerden seken mermi hastane içindeki bir printer'e saplanıyor. Silah sesine rağmen odaya kimse gelmiyor.
Ancak Berkay ile Arda arasındaki tartışma bir kez daha hararetleniyor. Yaklaşık 5 dakika boyunca tartışan ikili yine geldikleri yoldan birlikte yürüyerek hastanenin check-up servisinden çıkıyor.
Saatler 07:07'yi gösterirken Arda bu kez kalabalık bir grupla birlikte hastanenin acil servis kapısında görülüyor. O grubun içinde olan şarkıcı Murat Dalkılıç da kolunu Arda Turan'ın omzuna atıyor. Hastaneden çıkış yapıyorlar. Berkay ise yanında koruması ve hastane görevlileri ile birlikte check-up servisine geri dönüyor. Arda'nın ateş ettiği yeri gösteriyor. Onlarla birlikte merminin kovanını arıyor. O kovan daha sonra polisin olay yerinde yaptığı incelemede bulundu.
Sonraki Haber