Arda Güler'siz Real Madrid'de 'BMV' kaza yaptı

Real Madrid'de BMV olarak adlandırılan hücum hattı durdurulamaz deniliyordu. Atalanta maçında da öyle oldu. Ancak çok geçmedi bir sonraki maçta Mallorca karşısında rahatça durduruldu.

Son Güncelleme:

Patlama ve bitiriş açısından savunmanın dengesini bozma ve savunma becerilerini ortadan kaldırma yeteneğine sahip hızlı ve teknik BMV, Bellingham, Mbappe ve Vinicius'tan oluşuyor. Ancak Mallorca karşısında Real Madrid puan alabildiyse bunu bu kısaltmaya dahil edilmeyen Rodrygo'ya borçlu.

SÜRPRİZSİZ, ÖNGÖRÜLEBİLİR HÜCUM HATTI!

Peki ne oldu da BMV kaza yaptı. Aslında cevap basit, bu oyuncuların stratejileri harika bir strateji ancak öngörülebilir. Yani sürprizi yok. Rakipler neyle karşılaşacaklarını görebiliyor ve önlem alabiliyor. Real Madrid karşısında defansını sağlam tutup bunu 90 dakikaya yayabilen her takım sözde yeni Galacticos'a kolay puan kaybı yaptırabilir.

Üç oyuncu da bireysel kaliteleri ne kadar iyi olursa olsun sürpriz olasılığını ortadan kaldırıyor.

Bu taktiksel çeşitliliğin eksikliği Real Madrid'e ilerleyen günlerde daha da pahalıya mal olabilir.

Kısır, çeşitlilikten yoksun atak girişimleri, iyi yapılmış bir savunmanın kilidini açmaya yetmiyor. Bu tür senaryolarla karşı karşıya kalındığında farklı çözümler üretebilen oyuncuların önemi ortaya çıktı.

ÇÖZÜM ANCELOTTI'NİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE

Carol Ancelotti onlara zaten sahip. Ancak sadece 3 dakikada 87 dakikanın günahının bedelini ödemelerini beklemek de haksızlık. Arda Güler ve Brahim Diaz'dan bahsediyoruz.

Herkes Bellingham, Mbappe ve Vinicus'u övebilir, dünyanın en iyi oyunlarından olduklarını söyleyebilir. Ancak bu oyuncular Arda Güler ve Brahim Diaz kadar değerli değiller. BMV'nin yarattığı taktin monotonluğu ancak bu iki oyuncu kırabilir.

Brahim'le başlayalım. Stili ve aralarda oynama yeteneğiyle hem sol hem de sağ kanatta alternatif sunuyor. Onun profili takımın hücumdayken 4-2-4 oynamasına olanak tanıyor. Bu senaryolarda Vinicius solda, Mbappe ve Rodrygo hücum bölgesinde, Brahim ise sağ kanatta yer alıyor. Böylece üçü de sola kayan Bellingham, Mbappe ve Vinicius'u durdurmak için kendi sağına odaklanan savunmaların kilidini Brahim rahatlıkla açabilir. Ayrıca oyun genişler ve sol kanada sıkışmaz.

ARDA GÜLER DAĞLARI YIKABİLİR

Arda Güler'le devam edelim. Ancelotti'nin göremediği demek istemiyoruz, görmezden geldiği taktiksel bir değer. Genç Türk, takımın 4-4-2 diamond'a geçmesini sağlayarak kanatlardan daha fazla hücum gelmesini sağlayabilecek serbest oyun kurucu rolüyle dağları yıkabilir. Bu düzende Mendy ve Carvajal gibi oyuncuların hücum potansiyelleri de artacak. Mallorca maçında sağ bekte Carvajal'ın yalnızları oynayıp sıkıldığını herkes gördü. Arda Güler takımın hücum gücünü maksimize edebilir.

Evet BMV harika bir vuruş gücüne sahip ancak öngörülebilir. Bu da Brahim Diaz ve Arda Güler'e altın bir fırsat sunuyor. Tabi bunu Carlo Ancelotti'nin de görmesi gerekiyor.

Sonraki Haber