Arda Güler'den ağzı yanan Real Madrid başkanı fikrini değiştirdi

Real Madrid Florentino Perez, Arda Güler'in transferinde kullandığı taktikten vazgeçti. Artık transfer yapılırken kurallar değişecek.

Son Güncelleme:

İspanyol devi Real Madrid yeni sezonda Arda Güler'i kiralık olarak göndermeyi planlıyor. 19 yaşında basan genç futbolcunun ilerleyebilmesi için dakika alması gerekiyor. Ancak her şeyin iyi gittiği Real Madrid'de Arda'nın süre bulması çok zor.

Dolayısıyla Madrid yönetimi Arda Güler'in potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarıp geliştirebileceği bir takım arayışlarını sürdürüyor. Öne çıkan ekip ise daha önce Brahim Diaz'ı kiralayan İtalyan devi Milan. Ayrıca bazı La Liga kulüpleri de Arda'yı gözüne kestirmiş durumda.

Ne yazık ki peş peşe 3 kez sakatlanıp 6 ay sahalardan uzak kalan Arda Güler bu sezon neredeyse hiç oynayamadı. Bu durum da Real Madrid Başkanı Florentino Perez'i pişman etti. Aslında Real Madrid'in niyeti milli futbolcumuzun 1 yıl daha Fenerbahçe'de oynamasıydı. Fakat Arda bunu kabul etmeyince imzayı attırmak mecburen Perez, Arda'nın isteğine boyun eğmişti.

Ancak bu kararın yanlış olduğunu düşünen Perez bir daha aynı hatayı yapmak istemiyor. Yanlış strateji nedeniyle oyuncu aylarca oynayamadı ve koca bir senesi boşa gitti.

Bu yüzden aynı taşa iki kez rastlamamak için harekete geçen Perez, Fransız stoper Leny Yoro'yu kadrosuna katarken Arda Güler'in transferinden ders alarak hareket ediyor.

Nacho'nun alternatifi olarak düşünülen Lille'li stoper Yoro'yu alırken oyuncusun 1 sene daha Lille'de kiralık olarak oynaması teklif edilecek. İkinci alternatif ise 1 sene daha bekleyip oyuncuyu sonraki sezon transfer etmek. Ancak PSG gibi devin bunu fırsata çevirip Yoro'yu kendi kadrosuna katabileceğinden endişe edildiği için Fransız stoperi hemen alıp Lille'e kiralama formülü öne çıktı. İspanyol basınının haberine göre Yoro transferi Real Madrid'e 25 milyon euro'ya patlayacak. Oyuncu 2025'in yaz aylarında takıma katılacak.

Sonraki Haber