Arda Güler, Real Madrid'in elini kolunu bağladı

Real Madrid gelecek sezonun planlamasını yapmak istiyor ancak Arda Güler'in durumunun belirsizliği İspanyol ekibinin plan yapmasını zorlaştırıyor.

Son Güncelleme:

Önümüzdeki sezon Real Madrid'de Carlo Ancelotti'nin olup olmayacağı bilinmiyor. Adı Brezilya milli takımıyla geçen İtalyan hoca bu iddiaları ne doğruluyor ne de yalanlıyor. Bildiğimiz tek şey var ki hocanın kararını sadece Real Madrid yönetimi biliyor.

Ancelotti'nin gitmesi durumunda önümüzdeki sezon için takımın başına getirilmesi beklenen kişi bu sezon Bayer Leverkusen ile Bundesliga'yı domine eden Xabi Alonso.

Konu burada Arda Güler'e bağlanıyor. Real Madrid yönetimi hücum bölgesindeki oyunculardan bir ya da iki tanesiyle önümüzdeki yıl devam etmeyecek. Arda Güler'in bu iki isimden biri olmadığı konusunda herkes net. Ancak milli yıldızın sürekli sakatlanması ve henüz forma giyememiş olması yönetimin de karar vermesini zorlaştırıyor. Arda Güler'in fiziksel durumuna güvenip bazı yıldızlarından vazgeçmek ya da vazgeçmemek arasında kalan yönetim plan yapamıyor.

Daha da ötesi önümüzdeki sezon için 2 bomba transfer planı olan Real Madrid, Kylian Mbappe ve Erling Haaland'la ilgileniyor. Mbappe'yi bonservissiz kadrosuna katma imkânı var ancak yine de takıma maaş bazında maliyeti yüksek olacak. Haaland için ise 150 milyon Euro ödemek zorunda.

Ancak Arda Güler transferi Real Madrid yönetimini 'bu transferlerden birini yapmasak da olur' inancı oluşturmuştu. Fakat bir türlü iyileşemeyen Arda'nın durumuna güvenin iki yıldızdan birinden vazgeçme kararı vermenin sonuçları ağır olabilir.

Mbappe için vakit yaklaşıyor. Aralık ayı itibariyle bonservissiz transferi için görüşme yapabilecek. Haaland için ise sezon sonuna kadar vakit var.

Başkan Florentino Perez'in Xabi Alonso ile konuştuğu ve Arda Güler'e önemli bir rol vermesini istediği İspanyol basınında yer alıyor. Bunun için Arda'nın iyileşip düzenli oynaması şart. Arda'nın da vakti daralıyor.

Real Madrid'in elinde Arda Güler'in yanı sıra hücum bölgesinde Vinicius, Rodrygo, Endrick, Bellingham, Brahim ve Joselu var. Transfer ihtimali olan 2 oyuncu ise Mbappe ve Haaland. Yönetimin kritik bir karar vermesi ve kimlerin gideceğini belirlemesi gerekiyor. Bunun için de Arda Güler'in durumu hayati bir önem taşıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber