Arda Güler oynasa da oynamasa da Real Madrid şampiyon olursa madalya alacak!

Birkaç gündür gündemde Arda Güler finalde oynamazsa Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması halinde bu unvana sahip olamayacağı konuşuluyor.

Son Güncelleme:

Ancak boşuna konuşuluyor. Arda Güler dakika alsa da almasa da Real Madrid'in şampiyonluğu halinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu futbolcu unvanını kazanacak.

Bunun en güzel örneği geçen sene İstanbul'da yaşandı. Manchester City'nin veteran kalecisi eski Bursaporlu Scott Carson hiç süre almamasına rağmen madalya kazandı ve yine 2005'te İstanbul'da Liverpool'la kazandığı turnuvayla birlikte 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu unvanına sahip.

Hatta Scott Carson'ın geçen sene dakika almadan madalya alması tartışma konusu olmuştu. Avrupa müsabakalarında süre alıp almama şartı bulunmuyor. Önemli olan kadroya alınması. Bir oyuncunun madalya ve şampiyonluk primi almak için en az bir maçta kadroda yer alması yeterli.

UEFA finalde kazanan takıma 40 altın, kaybeden takıma ise 30 gümüş madalya veriyor. Kulüplerin belirlediği isimlere bu madalyalar takılıyor.

UEFA'nın bu konuyla ilgili net bir kuralı bulunmuyor. Ancak mesela 29 Mayıs 2024 (bugün) tarihli UEFA'da yayınlanan bir haberde Arda Güler ya da Salih Özcan'dan birinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan ilk Türk futbolcu olacağı bilgisine yer veriliyor.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan futbolcuların ülkelerine göre yapılan listede hiç Türk futbolcu an itibariyle bulunmuyor. İspanya 78 futbolcuyla bu listede lider konumda. Toplam 55 ülkeden futbolcu bu sevinci daha önce yaşadı. Bunlar arasında 55. ve son sırada San Marino da bulunuyor. San Marino'lu futbolu Massimo Bonini, 1985 yılında Juventus formasıyla bu unvana ulaşmıştı.

Sonraki Haber