Arda Güler ile Lamine Yamal'ın maaş kıyaslaması

İspanya futbolunun ezeli rakipleri Real Madrid ve Barcelona'nın gelecek vadeden yıldız isimleri Arda Güler ve Lamine Yamal'ın sözleşme detayları ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Biri şampiyon Real Madrid'in diğeri ikinci Barcelona'nın gelecek vadeden iki yıldızı: Arda Güler ve Lamine Yamal.

Yıllarca devam eden Messi-Ronaldo rekabetinden yoksun kalan La Liga'da şimdi Arda Güler - Lamine Yamal rekabeti heyecanı yaşanıyor.

İkisi de çok gençler. Biri 19, öteki 16 yaşında.

Arda Güler futbolu yıllardır oynayan tecrübeli futbolcular gibi. Lamine Yamal ise İspanya'nın ve Barcelona'nın umudu.

Capology internet sitesindeki verilere göre Arda Güler yılda 5,2 milyon euro'dan fazla kazanıyor (vergiler dahil). Vergisiz kazancı 2,5 milyon euro. Kendi yaş grubunun en yüksek kazanan isimlerinden biri durumunda. Haftada 100 bin euro kazanıyor. 6 yıllık kontratı var ve bu sürede alacağı toplam maaş vergiler dahil 31 milyon 200 bin euro. Bonuslar bu hesaplara dahil değil. Serbest kalma bedeli ise bilinmiyor.

Lamine Yamal ise yıllık 1,67 milyon euro alıyor. Vergiler düşüldüğünde yıllık net kazancı 800 bin euro civarında. 3 yıllık sözleşmesi var ve bu sürede alacağı maaş vergiler dahil toplam 5 milyon 10 bin euro. Bonuslar hesaplamaya dahil değil. Ancak bu futbolla yeni bir sözleşme alması an meselesi. Haftada 32 bin euro kazanıyor. Serbest kalma bedeli ise 1 milyar euro.

Sonraki Haber