Anadolu Efes, Khimki Moskova'yı farklı geçti!

THY Euroleague 17. haftasında Anadolu Efes, Khimki Moskova'yı konuk etti. Ev sahibi ekip mücadeleyi 101-82 kazanmayı başardı.

Son Güncelleme:

Anadolu Efes, THY Euroleague 17. haftasında sahasında karşılaştığı Rus ekibi Khimki Moskova'yı 101-82'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Efes 14. galibiyetini elde ederken, Khimki ise 9. mağlubiyetini aldı.


RIMAS KURTINAITIS: "ANADOLU EFES ÇOK İYİ OYNADI"

Khimki Moskova Başantrenörü Rimas Kurtinaitis, Anadolu Efes'in çok iyi oynadığını belirterek, kendilerinin de kötü savunma yaptıklarını söyledi.

THY Euroleague'in 17. haftasında Rus ekibi Khimki Moskova, deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes'e 101-82 yenildi. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Khimki Moskova Başantrenörü Rimas Kurtinaitis, "Anadolu Efes'i galibiyetinden dolayı tebrik ederim. Hücumda çok iyi oynadılar. Bu sene Euroleague'deki en iyi hızlı hücumu yaptılar. İyi savunma yapamadık. 3 sayıda takım olarak iyiydiler. Efes çok iyi oynadı" diye konuştu.

ERGİN ATAMAN: "TÜM OYUNCULARIMIZ İYİ PERFORMANS SERGİLEDİ"

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Khimki Moskova karşısında alınan galibiyette tüm oyuncularının iyi performans sergilediklerini söyledi.

THY Euroleague'in 17. haftasında Anadolu Efes, sahasında karşı karşıya geldiği Rus temsilcisi Khimki Moskova'yı 101-82'lik mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "İlk yarıda özellikle hücumda iyi oynadık. Savunmada yumuşak kaldık. Bu sebeple maçı koparamadık. Khimki, Euroleague'de bu sezon en iyi hücum yapan takımlardan biri. Devre arasında takımla topa baskıyı arttırmayı konuştuk. Topsuz oyunda hücumda topu almalarını engelledik. Zor şutlara zorladık. Hücumda iyi oyunumuza devam ettik. Tüm oyuncularımız iyi performans sergiledi. Moerman da eski süreleri alamaya devam etti ve iyi bir katkı verdi. Bu haftanın sonunda birinci şekilde sezona devam etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

40 dakika aynı sertlikte mümkün olmadığını ifade eden Ataman, "Belirli dönemlerde baskıyı arttırdık. İlk yarıda bunu gördük. Maç istediğimiz tempoda gidiyordu. İkinci yarıda sert başladık. Bu bizim sezon boyunca iç sahada farklı galibiyetler aldığımızda savunma ağırlıklı basketboldan gelen oyun tarzı. Hızlı hücuma gidip, kısaları iyi kullanıyoruz. Bugün 3. periyotta yaptık ve maçı kırmayı başardık" şeklinde konuştu.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Matej Boltauzer, Milos Koljensic, Michele Rossi

Anadolu Efes: Shane Larkin 20, Rodrigue Beaubois 9, Chris Singleton 13, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı 1, Adrien Moermen 6, Buğrahan Tuncer 4, Tibor Pleiss 20, Vasilije Micic 11, James Anderson 5, Alec Peters, Krunoslav Simon 12

Başantrenör: Ergin Ataman

Khimki Moskova: Chris Kramer 13, Devin Booker 10, Janis Timma 2, Sergey Karasev 3, Jonas Jerebko 12, Sergey Monia, Anthony Gill 12, Stefan Jovic 10, Jeremy Evans 15, Dairis Bertans 5

Başantrenör: Rimas Kurtinaitis

1. Periyot: 21-19 (Anadolu Efes lehine)

Devre: 47-43 (Anadolu Efes lehine)

3. Periyot: 77-61 (Anadolu Efes lehine)

5 faulle çıkan: Tibor Pleiss (Anadolu Efes)


Sonraki Haber