Alman basınından çarpıcı tespit: Türk milli takımının yeniden yükselişinin nedeni mali sorunlar!

A Milli Takım'ımızın Almanya ile yapacağı hazırlık karşılaşması öncesinde Alman basınında Türkiye Milli Takımı hakkında detaylı bir analiz yapıldı. Haberde son dönemde milli takımın elde ettiği yükseliş 2 faktöre bağlandı.

Son Güncelleme:

A Milli Takım, Almanya ile oynayacağı hazırlık maçı nedeniyle bu ülke basını tarafından büyüteç altına alındı.

Frankfurter Rudschau'da yer alan bir yazıda Vincenzo Montella üzerinden Türkiye Milli Takımı analizi yapıldı.

Yazıda Türk milli takımıyla yeni bir şeyler inşa etmek isteyen İtalyan teknik direktörün sadece 2 maç kazanarak Türkiye'yi EURO 2024'e götürdüğüne dikkat çekilirken Montella'nın 6 Şubat depremlerinin ardından yaptıklarıyla Türk milletinin gönlünü kazandığı belirtiliyor.

Depremden sonra Hatay'da depremzedelere kıyafet dağıtan, çocuklarla futbol oynayan onlara moral veren Montella'nın ayrıca bölgeye yardımcı olunabilmesi için kampanyalara öncülük ettiğine de değiniliyor.

Çocukken Napoli'de ciddi bir deprem yaşayan İtalyan teknik direktör, depremi anlatırken çocukluk günlerine gittiğini söylemiş o geceyi ailesiyle arabada uyuyarak geçirdiklerini anlatmıştı.

YÜKSELİŞ 2 NEDENE BAĞLANDI

İncelemede Türkiye'nin 2002'de Dünya Kupası'nda, 2008'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final oynadığı ancak bu başarıların artık mazide kaldığı vurgulandı. Türk futbolunda yaşanan düşüşün sorumlusu olarak Türk kulüplerini gösteren yazıda "Hızlı başarı arayışı, genç ve yerel yeteneklerini gelişimine yıllarca engel oldu" denildi.

Analizde bir parantez açılarak son zamanlarda işlerin iyiye gitmeye başladığı belirtirken Türk futbolunun yeniden yükselişi iki nedene bağlandı.

İlk olarak yeni Türk yeteneklerin daha çok para kazanmak için yurt dışına erken gitmelerinin başarıda önemli bir payı olduğuna değinildi.

SAYI HALA YETERSİZ YORUMU

İkinci neden olarak ise Türk kulüplerinin yaşadığı mali sorunlar nedeniyle artık daha fazla Türk gencinin forma şansı bulmaya başlaması gösterildi. Ancak 85 milyonluk bir ülkeden çıkan iyi futbolcu sayısının hâlâ çok az olduğunun da altı çizildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber