A Milli Basketbol Takımımız Şangay'da ABD'yi salladı ama yıkamadı

ABD ile karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız maçın başından bu yana gösterdiği dirençli oyununun karşılığını aldı ve uzatmaların son 2.1 saniyesine 92-91 giren milliler, ABD'nin serbest atışlarıyla 93-92 mağlubiyetten kurtulamadı

Son Güncelleme:

12 dev adam Şangay'da karşılaştığı ABD'yi tarihinde ilk kez ABD Milli Takımı'nı yenmeye çok yaklaştı.
A Milli Takımımızın dirençli oyunuyla 79-79'a ve maçın son 10 saniyesinde 81-79'a getirdiği karşılaşmada son saniyelerde ABD Milli Takımı faul kazandı.
ABD Milli Takımı kullandığı 3 serbest atıştan 2'sinde isabet bularak durumu 81-81'e getirdi.
Maç uzatmalara gitti...

Uzatma periyodunda bitime 2.1 saniye kala 92-91 önde olduğumuz saniyelerde Cedi Osman iki serbest atıştan yararlanamadı ve hemen ardından yapılan teknik amaçlı faulde ABD Milli Takımı durumu 93-92'ye getirerek öne geçti.
Maç bu sonuçla bitti...


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "Skor hiç önemli değil. Oynadığınız basketbol, sahada ortaya koyduğunuz karakter ve bize yaşattığınız gurur yeter. Türkiye arkanızda! Dünya Kupası'nda bundan sonraki maçlarınızda başarılar" ifadeleri yer aldı.



UFUK SARICA: FAULÜ KAÇIRAN CEDİ OSMAN 24 YAŞINDA
Maç sonrası konuşan Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Tarihi bir galibiyet alacaktık. Faulü kaçıran Cedi 24, Furkan 22-23 yaşında. Bunlar da sahada bir yerlere yansıyor. Yine de konuştuklarımızı sahaya yansıtmak güzeldi" dedi.
Türkiye A Milli Basketbol Takım'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, maça dair değerlendirmesinde "Çok üzgünüm yani bir sürü maç kaybediliyor, kazanılıyor ama böyle bir günde ABD'ye karşı hak ettiğimiz galibiyeti almak istiyorduk" ifadesini kullandı.

Sarıca şöyle devam etti: 

"Bizim için, buradaki takımdan bahsetmiyorum sadece gelişime açık bir takımdan kuruluyoruz. Japonya maçına göre daha rahattık. ABD ile oynuyorsunuz, kaybetseniz bile sıkıntınız olmuyor. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor diyorum ben oyunculara. Bunlar hep bir görüntü göstergedir.


A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'de gerçekleştirilen 2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında güçlü rakibi ABD ile karşılaşıyor.

Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde oynanan karşılaşmada milli takımın başantrenörü Ufuk Sarıca, Japonya karşısında olduğu gibi Doğuş Balbay, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ilk beşini sahaya sürdü. 

Milli takımda Scottie Wilbekin, Japonya mücadelesinde olduğu gibi ABD maçına da yedekler arasında başladı. 

Türkiye ile ABD arasındaki karşılaşmaya basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. 18 bin kişilik salon tamamen dolarken, Türk taraftarlar da takımlarına ilk dakikadan itibaren destek verdi. 

ABD Başantrenörü Gregg Popovich de Çekya karşısında sahaya sürdüğü Mitchell, Walker, Barnes, Tatum, Turner ilk beşi A Milli Takım karşısında da görevlendirdi. 

Çinli basketbolseverlerin özellikle Popovich'e sevgi gösterisi dikkati çekti.


Sonraki Haber