6 maddede geçen sezonun şampiyonu Barcelona'nın büyük düşüşü

Geçen sene bugün şampiyonluğunu ilan eden Barcelona, bu sezon ise içler acısı bir sezon yaşadı. Peki ne oldu da başarılı takım bu kadar düştü?

Son Güncelleme:

14 Mayıs 2023'te Barcelona, La Liga şampiyonluğunu ilan etmişti. Bu Barça'nın tarihindeki 27. lig şampiyonluğu olmuştu. Xavi'nin yönetimindeki Blaugranas, Süper Kupa'yı da aldıktan sonra oldukça coşkuluydu.

Sezona favori başlamasına rağmen işler beklendiği gibi gitmedi. Şu anda ligi 2. sırada bitirip en azından Süper Kupa'da yer alabilmenin hesaplarını yapıyorlar.

Peki Barcelona'ya 1 yılda ne oldu da işler bu kadar ters gitti?

Sakatlıklar birinci sorundu. Aralarında De Jong, Pedri, Ter Stegen, Balde ve Gavi'nin de olduğunu futbolcular uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Finansal Fair Play problemleri nedeniyle sakatlanan oyuncuların yerleri doldurulamadı.

Defans ikinci sorundu. Geçen yıla göre 30 gol daha fazla yediler. Geçen sene 15 gol yiyen takım bu sezon şimdiye kadar 45 golü kalesinde gördü. Özellikle Girona'dan iki maçta toplam 8 gol yemeleri dikkat çekiciydi.

Üçüncü sorun ise takımdan ayrılan Busquets'in yerinin doldurulamamasıydı. Sonsuz arayışta Zubimendi, Kimmich ve Brozovic'in adı geçerken gele gele Oriol Romeu geldi. Beklenen alınamayınca orada stoper Christensen bile denendi.

Bir başka problem ise Xavi'nin yaşadığı iniş çıkışlar oldu. Hatta kulüpten ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. Fakat ikna edildi.

Beşinci problem ise transfer kısıtlamaları nedeniyle transferlerin Inigo Martinez, İlkay Gündoğan ve Vitor Roque ile sınırlı kalması oldu. Halbuki Messi'nin döneceği, Bernardo Silva ile Zubimendi'nin takıma katılacağı konuşuluyordu.

Altıncı problem ise yenilenme gerekçesiyle Camp Nou'dan Montjuic'e göç yaşanması oldu. Olimpiyatlar için yapılan 50 bin kapasiteli bu stadyum kesinlikle futbol için yapılmadı. Barça seyirci avantajını evindeki maçlarda kaybetti.

Sonraki Haber