2024 Paris Olimpiyatları'nın ilk gününde Türk sporcular ne yaptı?

Olimpiyat Oyunları’nın ilk gününde 8 farklı branşta 18 Türk sporcusu mücadele etti.

Son Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın paylaştığı paylaşımına göre ilk gündeki yarışlarda alınan sonuçlar şöyle.

Judo: Kadınlar 48kg'da Tuğçe Beder, ilk turda rakibine mağlup olarak oyunlara veda etti. Erkekler 60kg'da Salih Yıldız, olimpiyatları 5. sırada tamamladı.

Kürek: Elis Özbay, kadınlar tek çifte elemelerini 4. sırada tamamladı. Özbay, bugün çıktığı repesajda ise 2. olarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Atıcılık: Erkekler 10m havalı tabanca elemelerinde İsmail Keleş 10, Yusuf Dikeç ise 13. sırada yer aldı ve finale yükselemedi. Kadınlar 10m havalı tabanca elemelerinde Şevval İlayda Tarhan 7. olarak bir ilki başardı ve adını finale yazdırdı. Şimal Yılmaz ise 557 puanla 42. sırayı aldı.

Yüzme: Erkekler 100m kurbağalama elemelerinde Berkay Ömer Öğretir serisinde 6, genel sıralamada ise 21. sırayı alarak yan final vizesi alamadı ve oyunlara veda etti.

Eskrim: Erkekler kılıç kategorisinde Enver Yıldırım, son 32 turunda rakibine mağlup olarak oyunlara veda etti.

Cimnastik: Ferhat Ancan paralel aletinde, Adem Asıl ise halkada finale kalmayı başardı. Milli Takım ise 9. sırayı alarak finale yükselemedi.

Boks: Kadınlar 54kg'da Hatice Akbaş, rakibini yenerek adını ikinci tura yazdırdı. Kadınlar 60 kg'da Gizem Özer, rakibine mağlup olarak oyunlara veda etti.

Erkekler 80kg da Kaan Aykutsun, rakibini yenerek ikinci tura geçti.

Masa Tenisi: Tek kadınlarda Sibel Altınkaya, son 64 turunda rakibine mağlup olarak oyunlara veda etti.

Sonraki Haber