Sürücüler dikkat! Kış lastiği uygulaması başlıyor... Kış lastiği ne zaman takılır 2024?

Kış aylarına yaklaşılmasıyla beraber, birçok araç sürücüsü kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Kış lastiği uygulamasının tarihi belli oldu. Peki, Kış lastiği ne zaman takılır 2024?

Son Güncelleme:

Kış lastiği uygulamasının başlayacağı tarih netlik kazandı! Başta ticari sürücüler olmak üzere birçok araç sürücüsü kış lastiği uygulamasının ne zaman hayata geçeceğini araştırıyordu. Başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde tarik kazalarının önüne geçilmesi için kış lastiği şart. Doğu illerinde de zorlu hava şartları kış lastiğini zorunlu kılıyor. Kış aylarının başlamasıyla beraber kış lastiği uygulaması da başlayacak. Peki Kış lastiği ne zaman takılır 2024? İşte kış lastiğinin takılacağı o tarih...

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR 2024?

Kış lastiğinin takılmasının zorunlu olacağı tarih yetkili makamlar tarafından açıklandı. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamada kış lastiği takmanın zorunlu olduğu tarih 1 Aralık 2024 olarak duyuruldu. 

Ancak bu tarih bazı illerde farklılık gösterebilir. Özellikle doğu illerinde kış mevsiminin erken gelmesi ve kar yağışının şiddetini arttırmasıyla beraber bölge valilikleri kış lastiği takma tarihini daha erken bir tarihe alabilir. 

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada 15 Kasım 2024 tarihinden itibaren araç sürücülerinin zorunlu olarak kış latiği takmaya başlaması gerektiği açıklandı.

Sonraki Haber