İslam Memiş'ten gram altın için flaş sözler: Yanılacaklar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve döviz piyasalarında düşüş beklentisine ilişkin uyarıda bulundu. Memiş, özellikle iki kesime de dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Dolarda yükseliş sürüyor. Fed kararı ile hareketlenen piyasalarda yükseliş trendi yaşanıyor. Peki, önümüzdeki günlerde gram altın, dolar, Bitcoin, ons altını ne bekliyor?


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. Memiş, "Yurt içi piyasalarda dolar/TL 15 lira seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirdi. Özellikle nisan ayında, mayıs ayı ile birlikte dolar ve diğer para birimlerinde yukarı yönlü ataklar gelebileceğini ve yükselişin haziran temmuzda devam edebileceği öngörüsünde bulunmuştum. Yıl içinde döviz kurlarının yukarı yönlü ataklarını çok güçlü gördüğümü söyleyebilirim. Haziran ve temmuz aylarında yeni zirveler bizleri bekliyor olabilir ancak haziran ayında Merkez Bankası ve Bakanlığın yeni önlemlerle bu sürecin nasıl bir yöne evrilebileceğini de hep birlikte görmüş olacağız. Doların yıl içinde, özellikle temmuz ayında yeni pik seviyesi ile karşı karşıya kalacağımızın sinyali veriliyor. Fed'in yükselen enflasyona karşı faiz artırımlarını devam ettireceğinin sinyalini Fed Başkanı söyledi" dedi.

Memiş, ons altın ve gümüş beklentisi için şöyle devam etti...

Kaynak: Haber Global TV