Son dakika Erdoğan açıkladı: Maske yasağı kalktı mı? Otobüslerde, uçaklarda, okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Galerinin tamamı için tıklayınız

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Toplantının ardından alınan kararlar açıklandı. Bakan Koca, "Toplum olarak başarılı bir savaş verdik. Küresel salgın bir süredir tehdidi altında yaşadığımız bir vaka olmaktan çıkmıştır" dedi.

ERDOĞAN MASKE KARARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabından "HATIRA FOTOĞRAFIMIZI ÇEKTİRELİM. Okullarda maske mecburiyeti kalktı." ifadelerini kullanarak okullarda maske kullanımının bittiği bilgisini paylaştı.

Açıklamalarının devamında Koca, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!" ifadelerini de kullandı.