İslam Memiş Mayıs ayında doların kaç lira olacağını duyurdu

Piyasalarda doların 14.50 lira ile 14.80 lira arasına sıkıştığını görüyoruz. İslam Memiş daha önce nisan ayında bu sakin seyrin devam edeceğini söylemişti. Peki Mayıs'ta ne olacak? Memiş, doların FED'in olası faiz artırımıyla yukarı doğru tırmanışa geçeceğini söyleyerek dolar TL kuru tahmini yaptı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Bir süredir Nisan ayının sakin geçeceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında çıkacak fırtına için uyarılarda bulunuyor.

İslam Memiş nisanda piyasalarda bahar esintilerinin yaşanacağını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

"Nisan ayı bir barış hikayesi yazacaklar ve kesinlikle çok iyi alım fırsatları olacak ama bu bahar esintisi çok uzun sürmeyecek. Ondan sonra fırtınaya hazırlık yapın. O Mayıs ayının fırtınasına Nisanda hazırlık yapmanızı söyleyebilirim. Rehavet içinde olmayın, gardınızı güçlü tutun. Nisan ayı final ayıdır. Küresel ve yurtiçi piyasalarda alım noktasındaki bitiş ayıdır. Mayıs ayından sonra tüm dünya ekonomilerde çok ciddi fırtınalar eseceğini ve bu fırtanalardan sonra bütün ekonomilerde ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağımızı şimdiden tarihinde sizinle paylaşıyorum. Mayıs ayı geldiğinde tüm dünya bu fırtınayı konuşurken biz bunun zaten hazırlığını nisan ayında yapmıştık. Kazanmak için değil, kazanma yok, varlıklarımızı korumak için pozisyon almış olacağız. Kendinizi kandırmayın, sadece varlıklarınızı enflasyona karşı koruyabileceksiniz. Mesela 600'e gram altın aldın, kazandın mı? Bence kazanmadın, enflasyona karşı paranı koruyabildin. Çarşı pazara bak raflara bakın faturalara bakın paranın değer kaybını, hayatının ne kadar pahalı olduğunu görünce aslında o yatırım araçlarınızın size kazandırmadığını sadece sizi enflasyona karşı korumuş olduğunu görmüş olacaksınız."

Peki Mayıs ayında dolar kaç lira olacak? İsabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Detaylar haberimizin devamında.