İslam Memiş: Gram altın o rakamı geçerse rekor gelebilir

Ekranlarda 1000 liranın altını gören ancak kuyumcularda 1000 liranın üzerinde satılan gram altının ne yöne doğru gideceği merak konusu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, iddialı konuşarak gram altının 1200 lirayı aşması durumunda rekor gelebileceğini söyledi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili merak edilen o soruya yanıt verdi. 

"Altın fiyatları bu hafta baskı altında kalmaya devam ediyor çünkü doların uluslararası piyasalardaki değer artışı çok dikkat çekici. Dolar endeksi 110 seviyesine yükseldi. Eylül ayında FED'in faiz toplantısına odaklandık. Yani altın fiyatları FED'e odaklandı.

Altının ons fiyatında 1700 dolar seviyesinin altına sarkma var şu an. 1697 dolar seviyesinde. 1680 ile 1720 bant aralığı arasına sıkıştı ve bu seviyeleri takip etmeye devam ediyor.

Gram altın tarafında da her ne kadar ekranlarda 1000 lira seviyesinin altında rakamlar görsenizde gram altın TL fiyatı şu an 1010, 1015 lira aralığında. 1000 lira seviyesinin altına sarkma daha gerçekleşmedi. Dolar kuru güçlü olduğu için gram altını desteklemeye devam ediyor. Bin lira seviyesinin altına sarkmasının biraz zor bir ihtimal olarak takip edeceğim. Böyle bir ihtimal olsa da orta ve uzun vadeli yatırımcı için yine bir fırsat sunmuş olacak."

Kaynak: Haber Global TV