İslam Memiş bir süre aranızda olamayabilirim diyerek duyurdu

Galerinin tamamı için tıklayınız

İşte İslam Memiş'in dolarla ilgili çarpıcı açıklamaları? Dolar da düşecek mi?

"Dolar endeksi 102'nin kapısını çaldı. Bu ne anlama geliyor. Dolar endeksi, doların uluslararası piyasalardaki değerini gösteriyor. Dünyada doların değer kazandığını ve 1 yıl aradan sonra yeniden 100 seviyesinin üstüne çıktığını gördük. Dolar herkesi bağlar. Altını, gümüş, euro TL'yi bağlara. Banane dolar endeksinden demeyin. Gram altın ve gram gümüş doların endeks değerine göre oluyor. O yüzden takip etmeniz gerekiyor.

Kovid döneminde 107'den 88'e gerilemişti. Kovid süreci sona ererken dolar yeniden 100 seviyesinin üzerine attı. 102 direnç seviyesi. Buna rağmen yurt içi piyasalarda dolar TL kuru 14.75 lira seviyesinin üstünü kıramadığını görüyoruz. İki türlü soru var.

KAFALARDAKİ O SORU

Birincisi dolar endeksi 88 seviyesinden 101.75 seviyesine yükselmesine rağmen doların Türkiye'de baskılanması sabit kalması ne anlama geliyor. Dolar bundan sonra yükselmeyecek mi? Mantıken bunu söyletiyor. Yoksa sert bir şekilde dolar tarafından geri çekilme mi olacak. Benim tahminim dolar endeksi yükselirken dolar sabitlendiği için haliyle de içeride dolar kurunda bir kımıldanma görmüyoruz. FED'in mayıs ayının ilk haftasındaki kararının ardından dolar endeksinin yeniden aşağıya düşmesi piyasalarda doların daha da düşeceği anlamına gelmiyor. Bence FED kararı sonrası piyasalarda bir tuzak oluşacak. Yani FED ezberi bozulacak. FED 50 baz puan faiz artıracak. Bunu sağır sultan bile biliyor. 25 de olabilir ama büyük ihtimalle 50 baz puan olacak. Böyle bir şey yaptığı zaman emtia fiyatları düşecek, dolar endeksi yükselecek gibi ezberler bozulabilir. FED'in fiyatlaması şimdiden başladı. Emtia fiyatları çakıldı. Dolar endeksi yükseldi, kripto paralarda, ons altında petrol fiyatlarında sert düşüşler gördük. FED fiyatlaması oldu, yeni varyant ve salgınla ilgili haber akışları gelmeye başladı.

BU SEVİYELERE DİKKAT!

Bugün yine gün içinde yazmıştım. 12 lira üzeri gümüş, 24 dolar üzeri ons gümüş alınmaz. 1900 dolar seviyesinin üzerinde ons altın alınmaz. 900 - 1000 lira seviyesinden gram altın alınmaz.Bu düşük rakamlar gelecek, ben size haber vereceğim. Finali hep beraber yapacağız. Mayıs ayıyla birlikte sizi Temmuz ayına hazırlayacağım. Direnç seviyelerinin kırılmasıyla ilgili yorumlar yapacağım. Ons altının 1900 doların gram altının 900 lira seviyesinin altına sarktı. Gümüşün gram fiyatı 11,20 lira, ons fiyatı 23.80'e kadar sarktı. Ben bugün gümüş alım sürecini bitirirdim diye mesaj yayınladım. Altın tarafında ise burada 850-900 arasında alım yapıp cebinize koyarsınız. Orta ve uzan vadede zarar etmeyeceğinizi öngörüyorum.

"DOLAR ALMAM ÇÜNKÜ..."

Sterlin bedava, euro bedava dedim. TL param olsa dolar almam. Doları neden ayırdım, doların yükseleceğini söylememe rağmen dolar almam. Euro ve sterlinin daha çok getirisi olduğunu düşündüğüm için söyledim. Euro ve sterlinin dolar pariteleri dip seviyeleri test etmişken dolar almam. Elinizde TL ya da dolar varsa euro ya da sterline yatırım yaparım TL'den ya da pariteden euro ya da sterlin alırım."

İSLAM MEMİŞ'TEN ÜZEN HABER

Öte yandan İslam Memiş babasının yoğun bakımda ve bilincinin kapalı olduğunu belirterek bu nedenle memleketi Ordu'da olduğunu bayram boyunca da burada olacağını belirtti.

Memiş annesine söz verdiğini belirterek babasının yanında olacağını ve bir süre video çekemeyebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Global TV