Herkes gram altına bakıyor ama bu üçüne dikkat! İslam Memiş tek tek anlattı

Galerinin tamamı için tıklayınız

ONS ALTINA NELER OLUYOR?


"Altının ons fiyatında takip ettiğim bant aralığını 1830 ile 1930 arasında takip ediyorum dedim. Bu seviye dün kırıldı 1823 dolar seviyesine düştü. Bakalım kapanı 1830'un altında kapatacak mı? Düşüşlerin devam etmesi için en az iki gece art arda bu değerin altında kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor. O yüzden hem haftalık bazda hem de günlük bazda 1830 dolar altında kapanış olup olmayacağını bugün yakından takip etmek gerekiyor.

ONS DÜŞERKEN GRAM NASIL YÜKSELİYOR?

Gram altın TL'de ise ekranlarda 906 lira görüyorsunuz. 900 liranın altına sarkmayan bir fiyat var. Gram altın ve gümüşün kurtarıcısı yine dolar kuru oldu. Dolar kurundaki yükseliş gram bazında emtia fiyatlarında düşüş görmedik. Her ne kadar ekranlarda size gram altın fiyatını 906 lira gösterseler de şu anda serbest piyasada gram altın TL fiyatı 920 lira. Kuyumcular 5 lira da işçilik koyuyor, 926 liraya alıyorsunuz. Yani piyasada 906 liraya gram altın yok. O yüzden alım satım arasında 914 liraya alanlar 920 liraya satıyor. Alım satım arasındaki bu yanılgıyı rafa kaldırmanız ve buna alışmanız gerekiyor.

"GÜMÜŞ FAZLA DEĞER KAYBETTİ"

Gümüşün gram fiyatı 10.34 lira seviyesinde. 10.56 lira seviyesinden hızlı bir geri çekilme varda ama gümüş ons fiyatı benim de beklentimden daha fazla değer kaybettiği için şu an 20.82 dolar seviyesinde olduğu için ve gümüş altın rasyosu yüksek olduğu için altının gram fiyatına kıyasla biraz daha fazla değer kaybetmiş oldu. Elinde TL bulunan dolar bulunan yatırımcılar için aslında çok güzel bir fırsat sunmuş oluyor. Tek bir enstrümana yatırım yapmış olanlar, bu sert düşüşleri görünce morali bozuluyor. Farklı enstrümanlara bölerek yatırım yapıldığında o düşüşlerin önemi yok. Sürekli yükselsin diye bir ekonomi, finans yok.

BRENT PETROL NEREYE?

Brent petrol 107 dolar seviyesinde. Dikkat ederseniz petrol fiyatlarına dokunmuyorlar. 106 dolar, destek seviyesi olmaya devam ediyor.

KRIPTO PARALARDA ŞOK!

Kripto paralarda ise bitcoin ve altcoinde sert düşüşler var. Luna'da ciddi bataklar oluştu. Bitcoin 30 bin dolar seviyesinde, bakalım tutunabilecek mi, çünkü silkeleme operasyonu devam ediyor. Soğukkanlı olmak gerekiyor.

STERLIN'I GÖZ ARDI ETMEYİN

Sterlin TL kuru 18.93 tl seviyesinde. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor çünkü dolar içeride güçlü. Sterlin tutanlar tutmaya devam etmeli, halen düşük seviyede.

Sterlin dolar paritesi de elinde dolar olan yatırımcılara iyi fırsatlar sunuyor. 1.22 seviyesine kadar sert bir şekilde geriledi. 1.37'den bu seviyeye geldi. Bu düşüşlerin kalıcı olduğunu tahmin etmiyorum.

DOLAR ENDEKSİ ZİRVEDE

Dolar endeksi 104.67 seviyesinde. Dolar uluslarası piyasalarda değer artışında. Yıl sonuna kadar muhtemelen devam edecek."

Kaynak: Haber Global TV