Discord kapanacak mı? Discord nedir? Bakan Uraloğlu açıkladı...

Yaşanan taciz ve tehdit olaylarından sonra Discord kapanacak mı diye merak ediliyor. Küçük yaştaki bireylerin hemcins ve karşı cinslerini tehdit ederek olumsuz hareketlere zorladığı Discord için nasıl bir karar verileceği merak ediliyor. Bakan Uralıoğlu konuyla alakalı açıklama yaptı...

Son Güncelleme:

Son dönemlerde Discord platformu üzerinde yaşanan birçok taciz ve tehdit olayının ardından, uygulamanın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Birçok kişinin aklına gelen ilk soru "Discord kapanacak mı?" oldu. Bu konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir açıklama yaptı. İşte Discord hakkında merak edilen soruların yanıtı...

DISCORD KAPANACAK MI?

Discord platformu üzerinde yaşanan taciz ve tehdit olaylarından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gözünü bu uygulamaya dikti. Birçok kişi "Discord kapanacak mı?" diye merak ediyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord hakkında yaptığı açıklamada, "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." diye konuştu.

DISCORD NEDİR?

Discord, topluluk kurma için tasarlanmış bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Aralık 2020 tarihi itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve aylık 140 milyon aktif kullanıcısı vardır. Discord Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabilmektedir.

Discord, ülkemizdeki genç kuşak tarafından sıklıkla kullanılan, mesajlaşılan, sesli ve görüntülü olarak konuşulabilen, topluluk halinde etkileşim kurulabilen bir platformdur. 

Sonraki Haber