Bitcoin için 73 bin dolar iddiası.. Tam tarih bile verdi!

İşte Tuna Kaya'nın bitcoin iddiası ve gerekçeleri:

Kripto piyasalarının Fed’in alacağı karara göre bir yön belirleyeceğini belirten Kaya, Bitcoin’in 4 Mayıs’a 40 bin dolar üzerinde girmesinin iyi bir gelişme olacağını belirterek şunları söyledi:

“Piyasalarda FED'in 75 baz puan faiz artırımı beklentisi var. Bu konuda olasılık görmüyorum ama önemli olan Fed’in bilanço yönündeki atacağı adımlar. Bilançoyu mayısta mı kısmaya başlayacak yoksa hazirandan sonra mı? Piyasaların üzerinde durduğu en önemli konu bu.”

"Haziran sonrası kripto paralarda derin bir düşüş bekliyorum. 10 Haziran için Bitcoin’de 73 bin dolar hedefimi koruyorum. Haziran sonrasında düşüşlerle beraber 37 bin-34 bin aralığına yeniden gerileriz.”

Ethereum’un diğer altcoinleri beslediğine de dikkat çeken Kaya, Ethereum'un 5 bin dolar seviyelerine göreceğini belirterek altcoinlerin değerinde 2x ya da 3x’lik artışlar olabileceğini belirtti. 

Elon Musk'ın twitter'ı almasının dogecoin'i olumlu etkileyeceğini de savunan Kaya “Musk’ın piyasa üzerindeki etkisi çok fazla. Twitter üzerinden insanlar birbirlerine bağış yapabilecekler. Dogecoin’de bu yüzden artış olacak, bir sonraki hedefi 0,17-0,18 seviyesi. Dogecoin, ciddi anlamda kullanılacak bir para artık”