Birikmiş TL ve doları olanlar ne yapmalı? İslam Memiş açıkladı

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, Türk lirası tasarrufu olanlar için bazı fırsatlar doğduğunu söyledi. İşte o açıklamalar:

"Bugünkü fiyatlamalara bakıldığında elinde TL olan yatırımcıların göz ardı etmemesi gereken bazı fırsatlar olduğunu söyleyeyim.

Borsa İstanbul 2479 puanda. Ben riskli bir alanda olduğunu gözlemliyorum. Yükselişlerin yerini kâr satışlarına bırakacağını düşünüyorum. 2250 puanı da destek seviyesi olarak izleyeceğimi de söyleyebilirim.

Dolar TL kuru 14.58 lira seviyesinde. Dolar kuru dövizle ticaret yapan yatırımcısının kısa vade için 14.68 lira seviyesinin altındaki rakamların kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum ben. 14.80 - 14.90 lira seviyesini yeniden zorlayabilir. Dolar tarafını şu anda ucuz gördüğümü söyleyebilirim.

Euro TL kuru, dolar TL kuruna kıyasla daha da ucuz. Bugün elimde TL varsa, dolar mı alayım euro mu alayım diye sorarsak bunun tercihi bana göre euro olurdu. Benim kişisel tercihim euro oldu. Neden? Euro dolar paritesi 1.11'den 1.0832 seviyesine kadar yeniden geriledi. İçeride dolar düşük, parite de düşük. Her ikisinin de düşmesi euro tl kurununun 16 liranın altına düşmesine neden oldu. Dolayısıyla euro, dolara göre daha ucuz konumda. Dolar endeksi 100 seviyesindeyken Türkiye'de hem dolar hem de parite düşük. Bu yüzden de euro ve sterlin kurunun düşük olduğunu görüyoruz. TL param olsaydı, tercihim euro almak olurdu."

Peki ya altın? İslam Memiş anlattı, detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV