Zencefilin faydaları nelerdir? Zencefil neye iyi gelir?

Zencefil aktarlarda kolayca bulunabilen, yeri geldiği zaman tıbbi amaçla yeri geldiği zaman ise sofradaki zenginliği artırmak amacıyla kullanılan bir baharat türüdür. Peki, zencefil neye iyi gelir? Zencefil çayı nasıl yapılır?

Son Güncelleme:

Kökü zencefilgiller ailesinde bulunan zencefilin ana yurdu Asya olarak bilinmektedir. Televizyonda ve internet dünyası içerisinde faydalarından sıklıkla bahsedilen ve yararları da saymakla bitmeyen bu bitki, son zamanlar içerisinde özellikle de kış aylarının tesirinin hissedildiği şu günlerde oldukça popülerlik kazanmış durumda.

Özellikle alternatif tıp yöntemlerinde kullanılan ve ek olarak da ilaç kullanma isteğinde bulunmayan insanlar için son derece önemli bir şifa kaynağı olarak ifade edilir. Hamilelerin, kemoterapi gören ve ameliyat olan hastaların mide bulantısına çok iyi gelmiş olduğu belirtilir. Metabolizmayı hızlandırma özelliğinden ötürü kilo vermek veya yağ yakma isteğinde bulunan kişiler için de oldukça uygun bir gıda ürünü olarak görülebilir. Düzenli bir şekilde tüketilirse eğer özellikle kış ayları içerisinde görülen bulaşıcı hastalıklara karşı da bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Peki, zencefilin diğer faydaları nelerdir? İşte zencefilin tüm faydaları...

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELERDİR? ZENCEFİL NEYE İYİ GELİR?

- Zencefil mide ve bağırsaklarda bulunan gazı söktürür.

- Zencefil kusmaya ve mide bulantısına karşı bir hayli etkili bir üründür.

- Zencefil ishali ve bağırsak bozukluklarını azaltır.

- Zencefil bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Zencefil regl ağrılarında azaltma sağlar.

- Zencefil öksürüğü keser.

- Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve buna ek olarak iştah açar.

- Zencefil sindirimi hızlandırır.

- Zencefilas kas ağrılarını azaltır.

- Zencefil solunum yollarını açar.

- Zencefilin cinsel gücü artırdığı yönünde bilimsel çalışmalar vardır.

- Zencefil soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde tercih edilir.

- Zencefil otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da iyi geldiği bilinir ve kullanılır.

ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?

Hastalıklarımıza şifa olan ve sağlımızı da koruma altına alan bu bitki aynı zaman dahilinde iyi bir kilo verme dostu olarak görülebilir. Fastfood beslenme biçimine ve hareketsizleşen yaşam stilimize bağlı olacak bir şekilde artış gösteren obezite oranı gelecek nesilleri de sağlıksız nesiller olmaya doğru taşımaktadır. Durum bu şekilde olunca insanlar kilo verme arayışına giriyor. Yağ yakımını artırması ve metabolizmayı hızlandırması sebebi ile kilo vermek ya da fit kalmak isteyenler için de bir hayli etkili olan bu bitkinin çeşitli tüketim yolları bulunur.

Zencefil genel olarak içeceklerde, salatalarda ve çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır. Zencefil toz biçiminde kullanılabilir. Toz zencefil baharat olarak yemeklerin içerisine, salatalara ve çeşitli içeceklerin içine katarak tüketilebilir. Bunlara ek olarak kurabiyelerin ve çeşitli atıştırmalıkların da içerisinde kullanılabilir. Fakat en yaygın zencefil tüketim şekli çayının yapılmasıdır.

ZENCEFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Taze zencefil dilimleri, kabuğu soyulmasının ardından bir bardak için yaklaşık olarak 3 - 4 gram gelecek biçimde dilimlenir. Dilimlenen zencefiller çaydanlık içerisinde ortalama bir süre olarak belirtirsek 10 dakika süresince kaynatılır. Kaynamasının ardından demlenmeye bırakılan zencefiller bir miktar dinlendirilmesinin ardından isteğe bağlı olarak içerisine bal ve limon da kullanılarak tüketilebilir.

Sonraki Haber