Yeni yıl kutlamanız kabusa dönüşmesin! Hazımsızlıktan kusmaya, reflüden şeker komasına kadar birçok rahatsızlığa neden oluyor
"Çerez tüketimini abartmayın"
Bu gibi özel gecelerde bolca tüketilen konserve ürünleri, çerezler,
cipsler, patlamış mısır gibi fazla tuzlu gıdalar ile tuz içerikleri
yoğun içeceklerin aşırı tüketiminin kısa sürede kan basıncında
yükselmeye yol açabildiğine dikkat çeken Özbay, "Bu durumda ise
beyin kanaması sonucu felç hatta daha üzücü sonuçlar görülebiliyor.
Bundan dolayı yılbaşı sofralarında bu tarz yiyecek ve içecekleri
ölçülü şekilde tüketmek gerekiyor. Hemen her özel gecede olduğu
gibi yılbaşı menülerinde de tatlılar, iştahla beklenen yiyecekler
arasında geliyor. Fakat yeni yıl gecesinde hamur işi, yoğun
şerbetli tatlılar yerine hafif tatlılar veya taze mevsim
meyvelerinin tercih edilmesi önem kazanıyor. Dolayısıyla, cevizli
kabak, fıstıklı ayva veya armut tatlısının yanı sıra sütlaç veya
kazandibi gibi sütlü tatlı seçenekleri gecenin sonu için iyi birer
alternatif oluşturmuş oluyor. Yılbaşı akşamı bazen istemeden de
olsa doz fazla kaçıyor. Bu durum hazımsızlığa ve pişmanlığa neden
olabiliyor. Ancak pratik bir detoks yaparak rahatlamak da mümkün"
ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA