Yeni yıl kutlamanız kabusa dönüşmesin! Hazımsızlıktan kusmaya, reflüden şeker komasına kadar birçok rahatsızlığa neden oluyor

Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, yılbaşı akşamı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğine değinerek,

"Ağır başlangıçlardan kaçının. Yılbaşı sofralarında belki de en fazla dikkat edilmesi gereken kısmı başlangıçlar oluşturuyor. Çünkü hafif atıştırmalıklar ile yemeğe başlandığında yaşanacak tokluk hissiyle beraber ilerleyen saatlerde yiyecek tüketimi ister istemez sınırlanıyor. Bu nedenle başlangıç olarak zeytinyağlı yiyecekler hazırlayıp yanına da bir bardak limon suyuna salatalık veya havuç koyabilirsiniz. Ayrıca yoğurda veya domates püresine baharat ekleyerek lezzetlendirebileceğiniz soslara batırmak için grissini veya fırınlanmış patates dilimleri gibi sebzelere de başlangıç olarak yer verebilirsiniz" dedi.

Kaynak: İHA