Yapay zeka intiharları önlemeye yardımcı olabilir mi?

Endüstri ve Sistem Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri'nde araştırmacı Phebe Vayanos, intihar olgusuyla başa çıkma çabalarının bir parçası olarak, intihar riskini azaltmak için yapay zeka teknolojisini kullanmayı hedefleyen bir yöntem geliştirdi

Son Güncelleme:

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden gelen veriler 10-24 yaş grubundaki intihar oranının 2007 ile 2017 yılları arasında yüzde 56 oranında arttığını ortaya koyuyor. ABD'de bu yaş grubunda bulunan evsizlerin yarısından fazlası intiharı düşünmüş veya bu fikri gerçekleştirmiş.

Phebe Vayanos, "Bu çalışma ile genç yetişkinler arasında intihar düşüncesini ve intihar oranlarını azaltmanın yollarını bulmak istiyoruz. Bu çalışma, arkadaşlarını izlemek ve gerektiğinde yardımlarına koşmak için stratejik olarak görevlendirilmiş insanların yer aldığı bir destek ağı kurulması fikrine dayanıyor" dedi.

Herhangi bir sosyal grupta bu rolü oynayabilecek en iyi kişileri belirleyebilmek için geliştirilen algoritmayla bu kişiler intihar eğilimi gösteren kişileri önceden tespit edip, bu düşüncelerden caydırmak için uygun bir tepki verebilecek. Çalışma, özellikle evsiz gençler için büyük bir önem taşıyor.

Sonraki Haber