Video Haber: El yazınız sizi ele veriyor!

El yazınızın sizin kişilik özelliklerinize dair ipuçları barındırdığı hiç aklınıza gelir miydi? Harfleri bağlama, kağıdı kullanma ve hatta nokta koyma şekliniz bile karakteriniz hakkında anlamlar barındırıyor. Klinik Psikolog ve Grafolog Nursu Marmara, konuyu bilimsel verilerle açıkladı.

Son Güncelleme:

Herkesin el yazısı kendine has... Yaş aldıkça da el yazımızın değiştiğini fark etmişsinizdir. Aslında yazılarımızdaki pek çok unsur karakterimize ve ruh halimize dair pek çok ipucu barındırıyor.  

El yazısından karakter analizi çalışmalarının yürütüldüğü alana “grafoloji” deniyor. Grafologlar, bu konuda pek çok bilimsel kriter geliştirerek, el yazılarını analiz edebiliyor.

30 seneden uzun bir süredir bu alanda çalışmalar yürüten Klinik Psikolog ve Grafolog Nursu Marmara, el yazılarından insanların kişilikleri hakkında nasıl bilgiler elde edilebildiğini anlatıyor. El yazılarının bireylere dair doğrudan göstergeler barındıran örnekler olduğunu belirten Marmara, kişilerin yazılarından özellikle psikolojik rahatsızlıkların tespit edilebildiğini belirtiyor.

 

Kaynak: Web Özel

OKB
Sonraki Haber