Uzmanından sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri

"C VİTAMİNİ ALIMINIZI ARTIRIN"

C vitamininin en çok kuşburnu, biber, turunçgiller, maydanoz, marul, kivide bulunmakla beraber dışarıdan besinler yoluyla alındığını anlatan Duygu Yıldırım, şöyle devam etti: "Vücutta üretilmez. Fazlası da vücutta depolanmaz bu nedenle düzenli olarak dışarıdan alınması gerekmektedir. Çok kolay kayba uğrayan bir vitamindir. Yani uzun süre depolama yapılması, uzun ve yanlış pişirme yöntemleri büyük C vitamini kayıplarına yol açmaktadır. Bu nedenle yeterli aldığınızı düşünüyorsanız dışarıdan takviye olarak da alabilirsiniz. Fazlası depolanmamakla birlikte 2000 miligramdan fazla alınması da böbrek taşı oluşumu gibi sorunlara neden olabilmektedir. Ana ve ara öğünlerinizde mutlaka meyve ve sebzeye yeteri kadar yer verin."

Kaynak: DHA