Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kürü nasıl yapılır?

Yemeklerin olmazsa olmazı soğan içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Kendisi gibi suyunun da faydaları saymakla bitmeyen soğan hakkında tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Son Güncelleme:

Soğanda A, B, C, E vitaminlerinin yanı sıra fosfor, kalsiyum, sodyum, iyot, magnezyum ve potasyum mineralleri bulunur. Bu açıdan özellikle soğan suyu pek çok faydaya ve besin değerine sahiptir.

SOĞAN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Soğan suyu içerisinde farklı vitaminleri barındırdığı için öncelikle özellikleri ile soğanın yaraları ve iltihapları tedavi etmede kullanılmaktadır. Bu faydaları ile beraber soğan suyunun yararları şu şekildedir;

- Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. 

- Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. 

- Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler. 

- Soğan suyu bağırsakların hareketlerini artırarak, müshil etkisi göstermektedir. 

- Cilt yüzeyinde ise yaraların daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.


SOĞAN SUYU KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR? 

Bu kürü hazırlarken kahverengi soğanlar tercihiniz olmalıdır. Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır. Kullanımı için ılımasını beklemek gerekiyor. Peki nasıl, ne aralıklarla kullanmak gerekir?

SOĞAN SUYU KÜRÜ NASIL KULLANILIR?

Soğan suyu kürü, maksimum fayda sağlaması için en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.

Sonraki Haber