Sağlık Bakanı: Çin'den hayvan ve hayvansal ürün ithalatı durduruldu

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, Çin'den her türlü hayvan ve hayvansal ürün ithalatının geçici süre ile durdurulduğunu açıkladı.

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen ve Zekai Tahir Burak Hastanesinde takip edilen 61 kişiden alınan ikinci numunelerin de negatif çıktığını söyledi.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Çin'den her türlü hayvan ve hayvansal ürün ithalatının geçici süre ile durdurulduğunu belirten Bakan Koca, şunları ifade etti:

Çin'den tahliye edilenlerin testleri negatif çıktı. Çin uçuşları için başlatmış olduğumuz termal kamera uygulamasını genişlettik. Bilim kurulumuzun kararı ile tüm uluslararası havalimanlarında yurt dışından gelen yolcuları termal kamera ile kontrol ediyoruz. 17 havalimanında yürüttüğümüz taramalarda şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Çin'den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurulması kararı aldık.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliğine resmi yazı göndererek Türkiye'ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılması, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığının izniyle çalışmaya başlamaları hususunu bildirdik.


Sonraki Haber