Portakallı kek nasıl yapılır? Portakallı kek tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan portakallı kek her zaman için sevilip tüketilmektedir. Peki, Portakallı kek nasıl yapılır? Portakallı kek tarifinin püf noktası, portakallı kek tarifi...

Son Güncelleme:

Kış ayları gelince çayın yanında özellikle portakallı kekin keyfi ve lezzeti bir başka olur. Portakal kabuğunun o misler gibi kokan kokusu harca girer ve ardından da piştikçe kokusu tüm eve yayılır. Tarifin en zor anı fırından çıkınca dinlenmesini beklemek olarak söylenebilir. Portakallı kek yapmanın da bazı önemli püf noktaları bulunmaktadır. Bunlara dikkat edilmediği anlarda kekin kıvamı tam istenilen gibi olmamakta. Gelin bugün ölçüleri sizi hiç yanıltmayan enfes bir portakallı kek tarifi hazırlayalım!

PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

- 3 adet yumurta (oda ısısında)

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış, oda ısısında)

- 1/2 su bardağı sıvı yağ

- 2,5 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

- 2 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için

1 yemek kaşığı tereyağı

PORTAKALLI KEK TARİFİ, NASIL YAPILIR?

- Oda sıcaklığında olan yumurtaları şekerle beraber bir kaba alıp güzel bir şekilde çırpın.

- Sonrasında üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpmayı sürdürün.

- Un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce çırpın.

- Unu eleyerek harca ekleyin.

- Kıvam alana kadar çırpın.

- Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.

- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 35 - 40 dakika pişirin.

-Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

- Afiyet olsun.

PORTAKALLI KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

- Tüm malzemeleri ve özellikle de yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin. Tarifteki sıvı miktarını bire bir uygulayın, dışına çıkmayın.

- Fırınınızı önceden ısıtın. İçerisine dilerseniz kuru yemiş, çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

- Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle fırınınızda 170 derecede 40 dakika pişirme ya da 180 derecede 35 dakikada pişirebilirsiniz. Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Sonraki Haber