Mutfakta bu 10 alışkanlığa dikkat!

Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken yaptığımız bazı hatalar besin değerinin azalmasına, hatta tümüyle kaybolmasına neden olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, besinlerin değerini düşüren bu hatalı alışkanlıkları anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

YANLIŞ: YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERİ SUYLA PİŞİRMEK

DOĞRUSU: Sebze yemeğine ne kadar su konursa vitamin kaybı da o kadar fazla oluyor. Zaten ıspanak ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin su oranları çok yüksek. Dolayısıyla yeşil yapraklı sebzeleri, suyu koruyabilen derecelerde, hiç su ilave etmeden pişirmeye özen gösterin.

Kaynak: Haber Global TV