Koronavirüste son durum... Ölümler durmuyor!

Koronavirüs nedeniyle Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 872'ye yükseldi.Virüs dünya genelinde de etkisini artırarak sürdürüyor. ABD'de koronavirüs bağlantılı ilk ölüm gerçekleşti, Avustralya'da bir kişi hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, ülkede bugüne kadar yaşanan toplam can kaybı, 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 872'ye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı da 79 bin 824'e ulaştı.

Kovid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 851'e, müşahede altına alınanların sayısı 51 bin 856'ya gerilerken, taburcu edilenlerin sayısı da 41 bin 625'e yükseldi.

Ayrıca ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 35 kişi hayatını kaybetti. 573 yeni koronavirüs vakası saptanırken, yeni can kayıplarının 34'ü koronavirüsün en yoğun görüldüğü Hubey, biri ise Hınan eyaletinde gerçekleşti.

Kovid-19 vaka sayısı Çin ana karası dışında Hong Kong'da 95'e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde ise 10 olarak aktarıldı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.


Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti. Ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 35 kişi hayatını kaybetti, 573 yeni koronavirüs vakası saptandı.

İTALYA'DA VAKA SAYISI BİNİ GEÇTİ

İtalya'da 21 Şubat cuma günü patlak veren koronavirüs vakaları, hızla yayılmaya ve can almaya devam ederken, bu hastalık sebebiyle en çok ölümün görüldüğü gün bugün oldu. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borelli, bugün itibarıyla koronavirüs vaka sayısının bin 49'a çıktığını belirterek, dün 21 olarak açıkladığı ölü sayısının, bugün 8 kişinin daha eklenmesiyle 29'a ulaştığı bilgisini verdi.

AVUSTRALYA'DA İLK CAN KAYBI

Batı Avustralya Eyalet Sağlık Şefi Andrew Robertson, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde koronavirüse yakalandıktan sonra Avustralya'da tedavi altına alınan 78 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.


ABD'DE İLK ÖLÜM

ABD'de koronavirüs bağlantılı ilk ölümün Washington eyaletinde gerçekleştiği belirtildi.

İRAN'DA CAN KAYBI ARTIYOR

İran'da koron virüs nedeniyle 9 kişi daha öldü, hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı, vaka sayısı 593'e yükseldi. İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Abbasi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla İran Meclisi Başkanlık Heyetinden 3 ismin korona virüsü ile mücadele komitesinde yer alacağını ve hazırlanan raporun meclise sunulacağını belirterek, "Söz konusu 3 ismin hazırlayacağı raporu bekliyoruz. Yarın meclis toplantısı olmayacak. Bu durum pazartesine kadar devam edecek" dedi.

İran Sağlık Bakanlığı korona virüse ilişkin paylaştığı son bilgilerde ülke genelinde korona virüsü vakasının 388 ve ölü sayısının 34 olduğunu açıklamıştı.

Sonraki Haber