Kış aylarına saçları nasıl hazırlamalı? İşte 5 ipucu

The Most Kuaför'den saç tasarımcısı Orkun Baykut, güzelliğin ve bakımın simgesi olan saçlarınızı kış aylarına hazırlamanızı sağlayacak bilgiler verdi.

Son Güncelleme:

Özellikle yaz boyunca deniz, havuz ve güneş nedeniyle yıpranan, kırılan saçlarınızı hava koşullarının daha da sert geçtiği kışa hazırladınız mı?

The Most Kuaför’den saç tasarımcısı Orkun Baykut, kış aylarında saç bakımının nasıl yapılması gerektiğini öğrendik. 

SAÇLARINIZI KIŞ AYLARINA HAZIRLAMAK İÇİN NELER YAPMALISINIZ?

1- Yaz mevsiminin bitmesiyle deniz, klor ve güneşin saçlar üstündeki yıpratıcı etkileri sonbaharda ortaya çıkmaya başlıyor ve zarar gören saçlar dökülebiliyor. Bunu engellemenin ilk adımı saçınıza uygun şampuanı tercih etmenizden geçiyor. Ayrıca beslenme de saç dökülmesinde en önemli faktörlerden biridir. Saçlarınızın bütünlüğünü korumak için dengeli ve sağlıklı beslenmelisiniz. Bol su, meyve, sebze, süt ürünleri ve protein tüketebilirsiniz.
2-  Kış aylarında sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınızı sabunla yıkamayın. Bu işlem, hem nem kaybına hem saçların mat bir görüntüye bürünmesine neden olacaktır. 

3- Saçlarınızı yıkarken şampuanı daima az kullanın. Çok fazla şampuan kullanımı saçlarını daha temiz olmasını sağlamayacağı gibi saç dengesini de bozacaktır.

4-  Saçların hava ile temasını kesmeyin. Saçların hava almasını engelleyerek saç dökülmesini artıracağınızı unutmayın.

5- Soğuk havalar saçlarınıza zarar verecektir. Kış aylarıyla birlikte yağlı olan saçların yağ oranı artacaktır, kuru saçlar ise daha fazla kuruyacaktır. Tüm bir yaz boyunca saçlarınız için önerilen bakımı uygulamaz ve gereken özeni göstermezseniz, kış aylarında sizi zorlu bir bakım süreci bekler.

İŞTE, 2020 KIŞ SEZONUNDA ÖNE ÇIKAN SAÇ RENKLERİ

Saç tasarımcısı Orkun Baykut, 2020'nin en moda, dikkat çeken saç renkleri hakkında tüyolar da verdi. 

KARAMEL TONLAR

Her sezon olduğu gibi iddiasını bu yıl da devam ettirecek olan karamel geçişler, kış aylarında en çok tercih edilen tonlar arasında olacak.

METALİK TONLAR

Moda ve makyajda sık sık karşımıza çıkan metalik esintiler saçlarda da bir hayli dikkat çekici olacak. 

ROSE GOLD TONLAR

Farklı olmak isteyenlerin ufak dokunuşlarla saçlarına kattığı rose gold tonlar, saçlara sıcak ışıltı katarak kış aylarını renklendirecek. 

BAKIR TONLAR

Kızıl saç renginin özel bir türevi olan bakır saç tonları hem gösterişli hem de bakım isteyen renklerdir. Bu cazibeli renk her ne olursa olsun kış aylarına damga vuracak. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber