Karnabahar tarifleri: Karnabaharla ne yapsam diye soranlara işte 26 nefis tarif

Karnabaharla ne yemek yapsam, karnabahar hangi yemekte kullanılır?' diye merak edenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, çıtır çıtır kızaran karnabaharla yapabileceğiniz nefis tarifler...

Son Güncelleme:

Turpgiller familyasından bir gıda ürünü olan karnabahar, etli çiçekli bir yapıya sahiptir. Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz bölümünde yetiştirilir. Sinir sistemi içerisindeki hücreleri yenileyen karnabahar, sindirim sistemini de düzenler. Zararlı bakterilerin vücuttan atılması yönünde vücuda yararı bulunan bu besin, A vitamini bakımından da son derece zengindir. Regl ağrılarına iyi geldiği için, adet dönemlerinde tüketilmesi kadınlara önerilir. Kansere karşı etkili bir rol oynayan karnabahar, kansızlığa da iyi gelir. Peki, karnabaharla ne yemek yapılır? İşte, çıtır çıtır kızarmış karnabahar ile yapabileceğiniz nefis tarifler...

KARNABAHAR KIZARTMASI

Karnabaharla yapabileceğiniz yemeklerin başında kızartma gelir. Un ve yumurtaya bulanarak kızartılan karnabahar, kapari sos eşliğinde servis edilir. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

Beşamel sosa bulanarak pişirilen karnabahar, okurlarımız tarafından en çok ilgi gören tariflerden biridir. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori değerindedir.

KIYMALI KARNABAHAR

Karnabahar, kıyma, havuç ve soğan ile hazırlanan bu yemek, tavada pişirilir. Lif ve protein bakımından zengin olan kıymalı karnabahar, ortalama 120 kalori değerindedir

KARNABAHAR GRATEN

Karnabahar, kaşar peyniri, süt ve un ile hazırlanan graten, ana yemek olarak sunulur. Fırında ortalama 30 dakika pişirilen karnabahar graten, hafif tarifler arayanların favorisidir.

SOSLU KARNABAHAR

Chilli sos ve acı sos ile zenginleştirilen karnabahar, diğer malzemelerle bir araya getirilerek fırına atılır. Hazırlaması 15, pişirmesi 30 dakika süren soslu karnabahar, pırasa ile birlikte sunulur.

KARNABAHAR ÇORBASI

Ana malzemeleri karnabahar, süt ve soğan olan bu çorba, diyet listelerinde sık sık kendine yer bulur. Porsiyonu, yaklaşık 55 kalori olan karnabahar çorbası, yemekleri daha kolay sindirmenizi sağlar.

KARNABAHAR PİZZA

karnabahar pizza, diyabet hastaları için sunulmuştur. Labne peyniri, ıspanak ve mantar ile zenginleştirilen karnabahar pizza, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçim olacak.

FIRINDA KARNABAHAR

Karnabaharı fırında pişirmek istiyor, fakat beşamel sos kullanmak istemiyorsanız, bu tarif tam size göre. Biber ve domatesle zenginleştirilen fırında karnabahar yemeğini, kaşar peyniri ile birlikte sunabilirsiniz.

NOHUTLU KARNABAHAR SALATASI

Nohut, süt, zencefil ve köri ile hazırlanan karnabahar salatası, ana yemeklerin yanında sunulur. Hazırlanan salata yoğurt ve limonlu sos eşliğinde servis edilir.

Sonraki Haber