Her derde deva: İbn-i Sina nar ve bal mucizesini böyle anlatmıştı
Birlikte tüketilmesi gereken nar ve bal karıştırılıp yaralara
sürüldüğünde iyileştirici etkiye sahip. Bunun için narı iyice
temizleyip ayıkladıktan sonra içine bir miktar bal koyup
karıştırmanız ve yaraya sürmeniz yetiyor.
Bir antioksidan olan nar ile iyileştirici bal bir araya geldiğinde yaralara merhem olabiliyor.
Öte yandan nar yemek boğazdaki yutkunma güçlüğünü hafifletici etkiye sahip. Boğaz ağrısına karşı da etkili olan narın ekşisi değil tatlısı tercih edilmeli.
BAL KABAĞI NASIL YENİR?
Öte yandan İbn-i Sina'nın bal kabağını da pişirerek tüketmeyi önerdiğini belirtelim. Bal kabağı da boğaz ağrısı, öksürük ve göğüs ağrılarına karşı hafifletici etki gösteriyor. Çiğ yemektense pişirilerek yenmesi tavsiye ediliyor.
İbn-i Sina'nın nar, bal ve bal kabağıyla ilgili tüm önerileri El-Kanun fi't Tıbb kitabında bulunabilir.
Kaynak: Haber Global TV