Gribal enfeksiyonlardan bu 5 beslenme yöntemiyle korunun
1. “C vitaminini içeren gıdalara yer açın”
Yapılan bazı araştırmaların C vitamini eksikliğinin
enfeksiyonlara yakalanma ihtimalini arttırdığına dikkat çeken
Diyetisyen Akgül, “C vitamininden zengin beslenmek ve eğer hekim
veya diyetisyeniniz öneriyorsa C vitamini takviyesi kullanmak
enfeksiyonların önlenmesi ve tedavisinde yardımcı olur. C vitamini
önemli bir antioksidandır ve hücre hasarına karşı hücrelerimizi
korur. Enfeksiyon kapıldığında beyaz kan hücreleri azalır ve
yenilerinin üretimi için C vitamini önemli yere sahiptir” dedi.
Enfeksiyon durumlarında normalde almamız gerekenden daha fazla C
vitaminine ihtiyaç duyduğumuzu ifade eden Diyetisyen Akgül, doğal C
vitamini kaynaklarını “Maydanoz, kırmızı biber, koyu yeşil yapraklı
sebzeler, lahana, brokoli, kızılcık, kivi, turunçgiller gibi sebze
ve meyveler” olarak sıraladı.