Gıdadaki tehlike: Aspartam... Pek çok yiyecekte ve içecekte bulunuyor! Uzmanlar uyardı

Birçok üründe kullanılan tatlandırıcılar sağlığı tehdit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü aspartamı “kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler” listesine ekledi. Aspartam, kalori içermeyen tatlandırıcı maddeler içerisinde yer alıyor.

Son Güncelleme:

Kutu içecekler, sakız, şekerleme, diyet yoğurtlar. Günlük hayatta sıkça tüketilen pek çok yiyecek ve içecekte aspartam adı verilen yapay bir tatlandırıcı bulunuyor.

Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in haberine göre, kalori içermeyen tatlandırıcı maddeler içerisinde yer alan aspartam, pek çok üründe lezzeti artırmak amacıyla uzun yıllardır kullanılıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi aspartamı, kanser şüphesi bulunan maddeler sınıfı olarak tanımlanan listeye ekledi.

Uzmanlar içinde aspartam bulunan gıdalardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Topuk kanı alınması neden önemli? Güneş çarpması nedir? Ambulans için trafiği ‘Fermuar’ ile açtı Sigara içen kadınlarda erken menepoz riski görülüyor Ordu'da çıkan fırtınada ağaca tutunarak duran vatandaş kamerada Bu şirin kuştan çıkan sesi duyanlar kulaklarını tıkadı!