Faydaları saymakla bitmiyor, hastalıktan korunmanın doğal yolu: Kış çayı

Hava soğudu, hastalık mevsimi de geldi. İlaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğada. İşin uzmanı ilaç gibi kış çayı tariflerini Haber Global'e anlattı.

Son Güncelleme:

Havalar soğudu hastalık mevsimi geldi. Son günlerde kime sorsak herkes hasta ancak bu hastalıklardan korunmak için böyle torbalarca ilaç içmeye gerek yok, doğal yollar mümkün. Uzm. Dr. Sena Genç, "Bitki çayları doğru bilinçli kullanıldığında tam bir şifa kaynağı. Önemli olan doğru kombinasyonlar ile doğru dozlarla kendinize uygun bir şekilde kullanmanız" dedi.

Yani bitki çayları doğru tüketilmediği takdirde yararlarından çok zararları söz konusu olabilir. Uzm. Dr. Genç, bilinçsiz kullanım durumunda karaciğerde hasar meydana gelebileceğini vurguladı.

İlaç gibi kış çaylarından ilki olan bağışıklık çayı içerisinde bal, limon ve karabiber bulunuyor. Bu tarifin ve çayın en büyük önemi, bünyesinde barındırdığı iltihap atıcı özelliği. Kış çayının faydaları saymakla bitmiyor. Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de öksürüğe iyi geliyor. Yani hastalık mevsiminde torbalarca ilaç kullanmaya gerek yok.

Sonraki Haber