Boğazdaki geçmeyen gıcığı tek kaşıkta temizliyor! Boğazınızda gıcık oluştuysa bu yöntem ile son verin

Boğazda oluşan gıcık geçmediği zaman sürekli bir kaşıntılı rahatsızlık hissi verir. Bu hissin geçmesi için ne kadar öksürüp uğraşsanız da nafile çabalıyor gibi hissedersiniz. Ancak artık boğazda oluşan gıcığı geçirmek hiç olmadığı kadar kolay.

Son Güncelleme:

Boğazda oluşan gıcık hissi pek çok farklı sebepten meydana gelebilir. Boğazınızda sanki bir şey varmış ve geçmiyormuşçasına kaşıntı yapan his olan gıcık hissini geçirmek artık hiç olmadığı kadar kolay. Kaşıntılı bir rahatsızlık hissi olan gıcığı hem basit hem de doğal bir yöntem ile ortadan kaldırabilirsiniz. 

BOĞAZDA GICIK NEDEN OLUR?

Boğazda oluşan öksürme isteği, kaşıntı, yanma ve ağrı gibi yan etkiler ile ortaya çıkan gıcık hissinin oluşmasına neden olan belirli sebepler vardır. Boğazda gıcık oluşması nedenleri şu şekilde karşımıza çıkar:

  • Boğazda oluşan enfeksiyonlar
  • Polenler, hayvan tüyleri ve kapalı ortamda oluşan tozlar gibi zararlı maddelere karşı alerjik reaksiyon
  • Bademciklerde iltihaplanma
  • Midede gelişen reflü gibi rahatsızlıklar sonucunda boğaza asit yükselmesi
  • Uzun süreli konuşma ve bağırma gib ses tellerini yoran aktiviteler
  • Kirli havaya maruz kalma
  • Yetersiz su tüketimi
  • Boğazda tümör oluşumu

BOĞAZDA OLUŞAN GICIĞI ANINDA GEÇİREN YÖNTEM

Pek çok farklı sebepten oluşabilen gıcığı geçirmek için pastil gibi doktor kontrolünde verilecek olan reçeteli ürünler kullanabilirsiniz. Eğer bu yöntemler işe yaramadıysa bu durumda doğanın mucizevi karışımlarından birini deneyerek gıcık sorunu ortadan kaldırmak elinizde. İşte gıcığı ortadan kaldıran karabiber, bal ve limon karışımı:

KARABİBER, BAL VE LİMON

Tek başlarına sağlık deposu olan limon, bal ve karabiber gibi gıdalar bir araya geldiğinde vücutta oluşan iltihaplanma gibi sorunları ortadan kaldırmak oldukça kolaydır. antibakteriyel özellikler sunan bal ve karabiberin limon ile birleşmesi gıcığı anında temizleyecek. Bu yöntemi kullanmak için 1 tatlı kaşığı balın üzerine az miktarda karabiber serpin ve birkaç damla limon sıkarak yiyin. Kısa sürede gıcık hissinin geçtiğini göreceksiniz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber