Bitter çikolata sevenler bu habere çok üzülecek: Her yaş için risk var
BİTTER ÇİKOLATANIN HER YAŞ İÇİN RİSKİ VAR
ABD merkezli kâr amacı gütmeyen 'Tüketici Raporları' ekibinden gıda güvenliği araştırmacısı Tunde Akinleyei, "Ancak her yaştan insan için risk var" ifadelerini kullandı. Araştırmacı, sık maruziyetin yetişkinlerde de sinir sistemi sorunlarından böbrek hasarına kadar birçok rahatsızlığa neden olabileceğine dikkat çekti.
Kurşun ve kadmiyum; tatlı patates, ıspanak ve havuç gibi diğer birçok gıdada doğal olarak yer alabilir. Birden fazla kaynaktan alınan küçük miktarlarda ağır metal bile tehlikeli seviyelere ulaşabilir.
Bu nedenle uzmanlar, ağır metallere maruziyetin mümkün olduğunca sınırlanması gerektiğini belirtiyor.
TÜKETİCİLERİN YÜZDE 15'İ HER GÜN ÇİKOLATA YİYOR
Britanyalı pazar araştırma şirketi Mintel'e göre tüketicilerin yüzde 15'i her gün çikolata yiyor. Araştırmacılara göre 28 üründen 5'inin daha az seviyede ağır metal içermesi, tüketiciler açısından olumlu bir sonuç.
Kurum, söz konusu ürünleri internet sitesinde listelerken, Akinleye
konuyla ilgili şunları söyledi. "Bu, şirketlerin daha az
miktarda ağır metal içeren ürünler üretmelerinin ve tüketicilerin
zevk aldıkları daha güvenli ürünler bulmalarının mümkün olduğunu
gösteriyor."
Kaynak: Haber Global TV