Bilim insanları: Koronavirüs 'ninja' gibi: 48 saatte 100 kez çoğalıyor!

Hong Kong'da yapılan bir araştırma koronvirüsün bilinmeyen yönlerini ortaya koydu. Temmuz ayına kadar virüsün kontrol altına alınamayacağını öne süren bilim insanları "Virüs Ninja gibi. Bağışıkılğı düşürüp ürüyor. 48 saatte 100 kez ürüyor" dedi.

Son Güncelleme:

Koronavirüse ilişkin Hong Kong Üniversitesi çarpıcı bir çalışmaya imza attı. İlk kez Kovid-19 hastalarının akciğer dokularının incelenmesi üzerine bir araştırma yapıldı. 6 tane yeni tip koronavirüs hastası araştırma için akciğer dokularının bir bölümünün alınmasını kabul etti. Araştırmanın sonunda Kovid-19'un 48 saat içinde 100'e yakın kez türeyebileceği, bu sayısının SARS için 10 ila 20 arasında olduğu ortaya çıktı.

Aynı zamanda Covid-19'un SARS virüsünden daha yavaş bağışıklık ve solunum yanıtlarına neden olduğu belirtildi.

Araştırmayı yürüten doktorlardan Dr. Jasper Chan Fokwoo, "Bu virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp ürüyor" dedi. 

Mikrobiyolog Prof. Yuen Kwok-yung ise "Kovid-19, SARS'tan 3 kat daha fazla patojen üretiyor. Temmuz ayına kadar virüsü kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok. Koronavirüsü yazın da yayılmaya devam edecek" dedi. 

Bilim insanları düşük şiddette semptom ya da görülmeyen semptomların virüsün kontrol edilmesini zorlaştırıldığını bu nedenle tedbirlerin sürmesi gerektiğini söyledi.

Sonraki Haber