Aslında böyle tüketilmesi gerekiyormuş! Yıllardır soğan yerken bu hatayı yapıyormuşuz...

Soğan tüketirken sıkça yapılan hata soğanın yağda kavrularak tüketilmesidir. Kızgın yağda uzun süre kavrulan soğanın içerdiği sağlıklı değerler bu şekilde bir bir yok olur. Soğanın yağda kızartılması yağ ile birlikte içerdiği sağlıklı suyu da bırakmasına neden olur. 

doğal bir antibiyotik olan soğanın en sağlıklı tüketim şekli olarak çiğ tüketimi tavsiye ediliyor. eğer yemeklerde kullanılacaksa da, uzun süre pişirmek yerine az yağda kısa süre kavurmak ya da haşlayarak suyu ile birlikte tüketmek en doğru yöntem olarak belirtiliyor. Soğan tüketirken fazla yağ kullanmak ve uzun süre yağda kavurmak soğanın tüm sağlıklı değerlerin ortadan kaldırıyor. 

Kaynak: Haber Global TV