Aşırı sıcaklarda besin zehirlenmelerine dikkat! Uzmanlar uyardı: Bu belirtileri görüyorsanız hastaneye başvurun

Zehirlenme riskini azaltmak için neler yapmalı?

“Besinlerin doğru şekilde saklanması, hazırlanması ve tüketilmesi ile ilgili önlemleri almak zehirlenme riskini azaltacaktır” diyen Dr. Karaca, besin zehirlenmesi riskini azaltmak ve önlem almak adına yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

*Yiyecekler buzdolabı veya soğutucuda uygun sıcaklıkta saklanmalı,
*Piknik veya açık hava etkinlikleri için besinler, temiz ve hava geçirmez kaplarda taşınmalı,
*Yemek hazırlamadan önce ve sonra eller mutlaka yıkanmalı,
*Et ve deniz ürünlerinden hazırlanan yemekler iyi pişirmeli, pişirildiğinden emin olduğumuz, güvendiğimiz mekânlarda tüketmeli,
*Taze meyve ve sebzeler iyice yıkanıp mümkünse kabukları soyularak yenmeli,
*Cam şişede su tüketmeye özen gösterilmeli,

Kaynak: Diğer